Obor…expozitie de pictura…pacat ca nu si de muzica

Scriam acum cateva zile ca la mine la Obor nu se poate dormi noaptea.

Treptat s-a ajuns la o intelegere, astfel baietii se opresc din manevrarea pickhammerelor pe la 1 noaptea. e bine si asa.

Acum insa intersectia s-a transformat intr-o uriasa expozitie de pictura.

Artista niponă Aya Kato expune pentru prima dată în România, la Galeria de Artă Digitală 115.
Colecţia sa de lucrări de artă contemporană, plină de personaje mitice, eroi şi eroine din toate timpurile, va putea fi admirată luna aceasta în galeria din strada Mihai Eminescu, nr. 115.

O parte dintre lucrările de mari dimensiuni semnate de artista japoneză sunt expuse şi în zona Obor dar si Universitate, Romană, Victoriei sau Piaţa Presei Libere.

Cu un background artistic influenţat de cultura tradiţională niponă, la numai 25 de ani, Aya Kato este una dintre cele mai originale voci ale artei japoneze contemporane. Stilul său fascinează prin perfecţiunea detaliului baroc ponderat de influenţele subtile ale Art Nouveau-ului şi fuziunea frapantă dintre imagistica japoneză tradiţională şi cea contemporană.

Galeria de Artă Digitală 115 este primul spaţiu din România şi Europa de Est dedicat exclusiv expunerii şi promovării artei digitale în toate formele ei de manifestare.

Pentru a vedea intreaga neobisnuita expozitie puteti merge sa o vedeti ( amanunte aici… www.115.ro) sau cel mai simplu sa dati un click aici.


Free blog counter

Advertisements

7 thoughts on “Obor…expozitie de pictura…pacat ca nu si de muzica

 1. Cred ca, acum fiind in perioada electorala , municipalitatea s-a gandit ca oamenii nu -i mai voteaza. Si asa a parut aceasta expozitie in mijlocul mormanelor de moloz , pickhammerelor si a sutelor de masini blocate.
  Cand seara nu poti dormi si incepi sa injuri in dreapta si in stanga, te duci pe balcon si , hop , ai ceva sa te linisteasca. In masina cant stai cu orele sa treci de Obor ai ocazia sa admiri ceva frumos.

  PS: muncitorii se opresc pe la 1 noapte ca sa viziteze si ei operele de arta , atunci fiind mai liber.

 2. La cate afise sunt si la cat costa un asemenea afis nu stiu daca imi doresc ca tocmai primaria sa fii fost cea care sa fii sprijinit financiar acest demers
  Ai mare dreptate, expozitia are zilnic un public captiv, in cele cateva zeci de mii de persoane ce trecand pe la obor au sansa ca fiind blocati in interesctie sa se calmeze cu vizioanarea acestor creatii deosebite.
  Ps: poate am fost gresit inteles: la 1 noaptea se apropie de sfarsitul lucrul cu pickhammerul.Muncitorii nu se opresc, doar ca au preocupari nu atat de zgomotoase: toarna ciment, mai cara cate ceva etc.

 3. Asta e si ideea cu aceste afise. In cateva zile o sa vina un partid in care anunta ca pe timpul lucrarilor de amenajare a zonei Obor , ei au venit in ajutorul populatiei afectate de santier.
  Din cate stiu eu , o sa ma mai documentez, pe timpul lucrarilor intr-un santier utilizarea echipamentelor ce produc un zgomot mai mare de 80 dB se pedepseste cu amenda si inchidarea santierului.

 4. Asa este . O cladire s-a ridicat pe nervii nostrii , locatarii nevinovati a doua blocuri de pe str. Armand Calinescu . S-au facut zeci de plangeri si tot atat amenzi au fost date. Pe la sfarsitul lucrarilor , cred ca atunci li s- au terminat finantele , au inceput sa nu mai faca zgomot mare. Acum sa vedeti ce cladire frumoasa a iesit.
  Eu zic sa incercati sa faceti o sesizare la protectia mediului . Merita sa incercati!!!

 5. Si eu m-am dus special duminica sa fac poze.Mi-a placut expozitia..din pacate, se lucreaza si chiar e foarte greu sa le admiri asha cum ar trebui. numai bine

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s