Somnul de dupa amiaza

Noaptea este făcută pentru somn, însă peste 40% dintre adulţi nu apucă să doarmă suficient. Procentul creşte sensibil în rândul femeilor.
Pentru doamne şi toţi ceilalţi somnoroşi, un newyorkez a creat locuri unde clienţii sunt poftiţi să tragă un pui de somn în miezul zilei. Plătesc şi plutesc în lumea viselor.

Ca bebeluşi, oamenii erau lăsaţi să doarmă după pofta inimii. Dar copilăria e de mult în urmă şi cu toţii s-au transformat în adulţi activi, care aleargă între slujbe, casă, şcoala copiilor.

Statisticile arată că foarte puţini adulţi îşi permit un pui somn în mijlocul zilei. Şi asta cam o dată pe lună. O oboseală cronică şi o lipsă de somn acumulată ani la rând i-au dat lui Nicholas ideea să deschidă o afacere inedită: oferă un loc ideal pentru somn oricui este dornic să-şi încarce bateriile în mijlocul zilei.

Medicii argumentează că un pui de somn zilnic reduce riscul atacurilor cardiace şi ajută la slăbit. Albert Einstein, Ronald Reagan sau Bill Cliton erau faimoşi pentru escapadele zilnice în împărăţia lui Morfeu, iar ciclistul Lance Armstrong nu renunţă pentru nimic în lume la cele 90 de minute de somn pe zi.


Free blog counter

Advertisements

4 thoughts on “Somnul de dupa amiaza

  1. Poate fii si asta o motivatie. Insa cercetatorii ne asigura ca somnul de dupa amiaza e benefic. Par o afacere buna aceste saloane de pui de somn.

  2. Multe firme de renume pun la dispozitia angajatilor locuri speciale pentru odihna.
    Doua firme din cadrul IT(windows & google) au declarat ca investitiile in locurile de relaxare ptr. angajati le-au adus o crestere semnificativa a veniturilor.

  3. Un angajat multumit e cheia spre succes a oricarei organizatii.
    Doar firme ce urmaresc profitul pe termen scurt si nu au in vedere viitorul companiei isi permit sa-si bata joc de angajati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s