Jurnal de calatorie

Prima zi…adica drumul:)
Mai jos e linkul cu pozele facute pe drumul spre Alba Iulia.Cum o poza e mai expresiva decat 1000 de cuvinte deocamdata cam atat e postul. Voi reveni maine.
Aparatul e nou, asa ca m-am jucat ceva cu el, pana s-au descarcat bateriile.
Seara a plouat tare. Nu am prea reusit sa vad decat parcul din fata hotelului si sinagoga.
Sa speram ca maine va fii o zi mai senina.:)

PENTRU PRIMELE POZE CLIK AICI

A doua zi
Ziua a fost frumos afara astfel incat ne-am putut bucura de frumusetea orasului. Seara din nou a plouat.
Am descoperit un oras fermecator. Si orasul si oamenii sunt deschisi si primitori ceea ce face ca timpul petrecut aici sa fie savurat intr-un mod aparte. desi un oras mic, Alba Iulia are o organizare puternica avand o sumedenie de proiecte menite sa puna in valoare cea mai mare comoara a orasului: cetatea.
Fortăreaţa în stil Vauban cu 7 bastioane, în formă de stea, a fost construită în perioada 1716-1735, dupa un plan al arhitectului italian Giovanni Morando Visconti, fiind cea mai impresionantă de acest tip din sud-estul Europei, în special datorită porţilor triumfale ce asigurau accesul, iniţial în număr de şase.
Principalele obiective turistice care sunt situate în interiorul fortificaţiei sunt: Catedrala Reîntregirii, Muzeul şi Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum, Catedrala Romano-Catolică, Celula lui Horea, Closca şi Crisan, situată în ansamblul arhitectural al porţii a 3-a a cetăţii, Palatul Apor, Obeliscul,etc.
Obiectiv turistic unic in Europa, “TRASEUL CELOR TREI FORTIFICATII” ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificatii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman (106 d.Ch.), Cetatea Medievala (sec. XVI-XVII) si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban (sec.XVIII).

ASADAR POZE DIN PRIMA SEARA SI DE LA VIZITA DE A DOUA ZI

A treia zi
Am vizitat fabrica de vin de la Jidvei si castelul din Cetatea de balta un loc absolut superb
Asadar sa lasam imaginile sa vorbeasca.

A patra zi
Am ajuns in Cluj.Pozele mai jos impresiile mai tarziu.
Pozeleeeeeeeeeee

IAR AICI POZELE DIN CEA DE A 5 ZI.

Mi-au placut mult cele 2 orase vizitate. Sunt locuri unde viata se poate trai mai bine, exista suficiente posibilitati de a petrece timpul liber intr-o maniera agreabila. Si Alba Iulia si Clujul si-au pastrat centrul intact in urma anilor de comunism.
Alba Iulia se mandreste cu o cetate medievala in centrul orasului cu un potential imens care abia acum incepe sa fie valorificat iar Clujul are o zona centrala foarte placuta impanzita cu monumente, spatii verzi(o gradina botanica foarte frumos amenajata) terase si tot asa.
Am revazut in Cluj si modele de autobuz sau troleibuz pe care nu le mai vazusem de ani de zile semn ca mai exista si acolo lucruri destule de facut.
Asa cum se cuvine trebuie sa adresez multumirile de rigoare celor ce au facut acesta calatorie posibila: in primul rand ODA si Dl Adrian P. gazda primitoare din Cluj,apoi primariei din Alba Iulia, ADR Centru, conducerii Jidvei si tuturor oamenilor deosebiti intalniti in aceste zile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s