Der Ewige Jude

The Eternal Jew e un film de propaganda realizat in 1940. Titlul in germana e   Der ewige Jude, termenul german pentru  “evreul ratacitor” in folclorul  medieval. La insistentele ministrului propagandei , Joseph Goebbels, filmul a fost regizat de  Fritz Hippler.  Filmul consista intr-un material documentar combinat cu imagini surprinse ulterior acuparii germaniei de catre nazisti. La acel moment populatia evreiasca a Poloniei numara 3 milioane de oameni aproximativ 10 % din populatia totala.

Filmul e realizat in stilul unui documentar, in centru stand ideea trasaturilor rasiale caracteristice si de neschimbat care definesc evreul drept un parazit cultural ratacitor. Pe parcursul filmului aceste trasaturi sunt puse in antiteza cu idealul statului nazist:arienii sunt  aratati cum isi gasesc satisfactia in munca si creare de valoare in timp ce evreii gasesc bucurie in bani si intr-un trai lipsit de efort. In timp ce arienii traiesc sanatos evreii traiesc in case pline de gandaci desi si-ar putea permite sa traiasca mai bine.Filmul critica practicile religioase evreiesti si taierea rituala (shechita) considerandu-le inumane si punandu-le in contrast cu legile naziste ce prevedeau anesteziarea animalelor inainte de a fi taiate.

Filmul se incheie cu  Hitler explicand problema evreiasca si zicand

“Daca evreimea finaciara evreiasca din si din afara Europei va forta lumea intr-un nou razboi mondial rezultatul nu va fii o victorie a evreilor  ci distrugerea rasei evreiesti in Europa.”

Unser Wille und Weg(dorinta si drumul nostru),un oficios al partidului nazist scria( anonim) in eseul “Filmului unei migratii de 2000 ani de sobolani” ca filmul descrie o imagine completa a evreimii si ofera cel mai bun tratament al acestei rase de paraziti.

Un lipsit de remuscari  Fritz Hippler a fost intervievat in realizarea premiata cu premiul   Emmy Award  “The Propaganda Battle” in seria de documentare Walk Through the Twentieth Century. El explica ca regreta ca numele sau e asociat cu aceasta productie deoarece a fost interogat de Aliati si e nedrept pentru ca el nu a avut nimic de a face cu uciderea evreilor.La 90 de ani in 2000 el descria filmul drept cel mai rusinos exemplu de antisemitism.

 

PENTRU A VEDEA FILMUL CLIK AICI

FOR ENGLISH TRANSLATION CLIK HERE

Advertisements

One thought on “Der Ewige Jude

  1. Felicitari inca o data pentru tot ce postezi, sunt lucruri foarte interesante.
    Acest post e foarte interesant.
    Si poate o sa reincepi sa participi din nou la programul de voluntariat, inainte participai mereu si puneai suflet.

    Multumesc mult de tot pentru urari

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s