Arta de a fii important

Cred ca fiecare isi doreste sa devina important.
Sa aiba influenta, sa decida asupra lucrurilor, sa schimbe(in bine, evident:) viata celor din jur.
Unii chiar ajung importanti.
Ceilalti, marea majoritate…nu.
Si atunci ce e de facut?
Unii se impaca cu ideea, alti constientizeaza ca nu vor ajunge dar….dezvolta o arta.
ARTA DE A PAREA IMPORTANT
Desi aceasta arta nu are aprecierea insitutionala pe care ar merita-o ea e o arta care creste in fiecare zi.
Unii ar zice ca nu merita consemnata drept arta si ca e o simpla tentativa a multora de a se baga in seama. Din exemplele de mai jos(absolut fictive of course, nu au legatura cu viata reala) veti decide care e adevarul.
I ne-a declarat” Secretul e sa ai mereu cateva foi la tine. Sa nu mergi nicaieri fara ele. La servici sa le duci peste tot. Daca se apropie cineva de birou sa incepi sa notezi ceva cu o morga preocupata si imediat sa refuzi clar orice alta solicitare chiar si cu un repros pentru persoana care nu a fost in stare sa realizeze importanta muncii monumentale pe care o desfasori pe foile acelea. Cu siguranta nu recomand munca. Cine nu munceste, nu greseste si astfel nu are cum sa i se reproseze ceva.”
N. isi dezvaluie secretele “Sa treaca ziua. Asta e cheia. Ma apuc de cele mai simple lucruri, le lungesc la maxim, intarzii cat pot, fumez cat mai des si povestesc la telefon cu orele. Cealalta jumatate din timpul petrecut la birou il petrec plangandu-ma cat de mult am de lucru si cum nu reusesc sa termin tot ceea ce imi propun. Desi sunt o novice in arta de a ma preface importanta sunt dispusa sa invat. Pana una alta timpu trece si salariul curge.”
E. a acceptat de asemenea sa dea o scurta declaratie ” Sa va zic ceva. Nu are absolut nici o importanta ce faci. sau ma rog , o importanta minima. Extrem de important e sa te prefaci. sa te prefaci ca lucrezi, ca ai rezolvat ceva, ca altii depind de tine. Daca poti sa amani pe altii, atunci nu ezita. Cu orice maruntis si tot e bine. Pai da!! sa depinda altii de mine. Sa vada cat de importanta sunt!!”
H. a acceptat desemenea sa ne destanuie cateva secrete
“Totul e o stiinta. Avem niste resurse si ne propunem un tel. Aici intervine arta. Stiinta e seaca si ne permite o rezolvare conditionata de formule si legi reci si stricte. Dar arta…ei bine arta ne ajuta enorm. Nu am sa va destainui din secretele mele. Doar asa un pic…sa ii faci pe ceilati sa creada ca nu stiu despre ce vorbesti: foloseste cuvinte alambicate (chiar daca tu nu stii ce inseamna), asezoneaza cu cuvinte in limbi straine, poti baga si niste citate in latina sau ceva asemanator. Si bineinteles nu te omora cu munca. Cine nu munceste nu greseste, iar sunt perfectioniost, nu vreau sa gresesc nimic.”

Advertisements

One thought on “Arta de a fii important

  1. 🙂 foarte interesant articolul. as vrea totusi sa fac o mica completare care mi-a fost impartasita de un coleg italian acum cateva zile, referitoare la tehnica plimbatului foilor: ia cu tine si un pix care atunci cand se inchide si se deschide face zgomot, si ai grija ca atunci cand treci prin fata usii sefului (sau pe langa biroul lui), pacane pixul cu nervositate. asta ii va atrage atentia asupra prezentei tale si asupra faptului ca esti un pic stresat de overload-ul de taskuri.
    din intelepciunea poporului italian
    adri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s