Un vis realizat

Azi un vis se implineste.

Sa ne aducem aminte de cateva momente nu atat de indepartate din drumul indeplinirii acestui vis.

James Meredith s-a născut în Kosciusko, Mississippi, pe 25 iunie 1933. Meredith a încercat să devină primul americam de culoare care sa obţina admiterea la Universitatea din Mississippi.

Respins de două ori în 1961, Meredith a depus o plangere care a fost si ea declarata fara temei. la recurs hotararaea a fost inversata. Aceasta admitere a intampinat o rezistenta puternica din partea functionarilor de stat si a studentilor.Robert Kennedy a trimis forte de ordine pentru a putea asigura securitatea lui Meredith. In revoltele ce au urmat 160 de oameni de ordine au fost raniti iar 2 trecatori au fost ucisi.  

Cu toate acestea Meredith a continuat să studieze la Universitatea din Mississippi şi a absolvit cu succes în 1964. 

Un filmulet foarte interesant aici.

Barack Hussein Obama s-a nãscut la data de 4 august 1961 în Honolulu, Hawaii. Dupã divorţul pãrinţilor sãi, Obama s-a mutat în Indonezia împreunã cu mama sa. La vârsta de 10 ani, Barack Obama s-a întors în Hawaii. În 1979, a absolvit Academia Punahou, fiind unul dintre cei trei elevi de culoare ai şcolii.

Dupã absolvirea liceului, Obama a studiat, timp de doi ani, la Occidental College din Los Angeles. Apoi s-a transferat la Universitatea Columbia din New York, pe care a absolvit-o în 1983, obţinând licenţa în ştiinţe politice.

Obama lucrat pentru Business International Corporation (o companie ce oferea informaţii despre afaceri internaţionale clienţilor corporativi) şi NYPIRG. În 1985, Barack Obama s-a mutat la Chicago unde a lucrat ca organizator al comunitãţilor alcătuite din rezidenţi cu venituri mici proveniţi din cartierele Roseland şi Altgeld Gardens.

În 1988 a început studiile la Facultatea de Drept de la Harvard, pe care a absolvit-o în 1991 cu “Magna cum laude”.

Dupã absolvire, s-a întors la Chicago, unde a devenit avocat în drepturi civile pentru casa de avocaturã Miner, Barnhill & Galland, fiind în acelaşi timp şi profesor al Facultãţii de Drept din cadrul Universitãţii din Chicago. De asemenea, Obama a ajutat la organizarea unitãţilor de înregistrare a alegãtorilor în timpul campanie lui Bill Clinton pentru Casa Albã din 1992.

În 1995, publică autobiografia “Dreams From My Father: A Story of Race and Inheritance”. Pentru versiunea audio a cãrţii, el a fost distins cu un premiul Grammy.

În 1996, democratul a candidat pentru Senatul statului Illinois, fiind ales din partea cartierului Hyde Park, din sudul oraşului Chicago. În timpul mandatului, Obama a lucrat la elaborarea unor proiecte de lege privind etica, serviciile de sãnãtate şi programele eductive pentru copii sãraci.

Patru ani mai târziu, a candidat fãrã succes pentru un loc în Camera Reprezentanţilor, pierzând alegerile primare în faţa lui Bobby Rush. După atacurile din 11 septembrie, Obama a fost unul din primi adversari ai planului preşedintelui George W. Bush de a începe un război în Irak.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s