Cum se naste o stire in Romania

Pe 13 martie 2009 apare la agentia de stiri PressTv din Iran o stire privind un asa zis raport secret al CIA. Raportul mentionat cuprinde faptul ca in viitor se va ajunge la o intelegere privind un singur stat iar milioane de palestinieni s-ar intoarce din taberele de refugiati iar in acelasi timp un numar insemnat de cetateni ai Israelului s-ar stabili in SUA si in Rusia.:) Titlul dat de agentia iraniana de stiri e CIA report: Israel will fall in 20 years iar subtitlul se refera la indoielile analistilor CIA privind supravietuirea statului evreu dupa 20 de ani. Stirea poate fii gasita pe net pe situl agentiei iraniene si pe cateva situri si bloguri. Nici un ziar serios sau macar cunoscut international nu prezinta stirea. Stirea ajunge insa in Romania prin intermediul extrem de reputatei agentii de stiri Agerpres. De aici e preluata de cateva ziare. In Libertatea titlul e Dispare Israelul în 20 de ani?. Se mentioneza distinsa filiera a aparitiei stirii, stirea e destul de comentata insa nu capteaza interesul acordat subiectelor de top din acea zi.

Adevarul e mult mai sigur pe el si pune clar in titlu

Un raport al CIA prevede disparitia Israelului in 20 de ani.

Stirea e prezentata avand drept sursa Agerpres insa despre agentia sau televiunea iraniana nu se scrie nimic.

Situl Realitatea a inteles si el ca in 20 de ani statul Israel nu va mai fii insa precizeaza ca stie asta de la iranienii de la Press care stiu si ei la randul lor de la CIA.

Romania Libera un ziar care si-ar dori in general sa dea impresia de obiectivitate e la fel de sigur de ce se va intampla peste 20 de ani. Dar diferenta e ca nu se precizeaza din ce tara e PressTv iar stirea e preluata de pe ziare.com.

Gardianul  asezoneaza stirea cu inca una in care vorbeste despre investitiile in echipament nuclear ale statelor arabe (cine stie, poate pentru cititorii care nu pun baza doar in raportul CIA).Nu se mentioneaza absolut nimic de sursa informatiilor.

Nu cunosc cate din aceste stiri au aparut si in editia scrisa a respectivelor ziare.

Advertisements

3 thoughts on “Cum se naste o stire in Romania

 1. Am fost curios sa vad cate citiri a avut aceasta stire in Libertatea. Cu 8 mii de citiri stirea se prezinta binisor, mult in spate la stirile de baza ale saptamanii si anume Aşa a avut loc atacul divei de la Antena 1! cu 111 mii si Iată pozele care o dau de gol pe Mihaela cu 93 de mii.
  De asemenea stirea Mirosul natural al vaginului îi înnebuneşte pe bărbaţi cu 12 mii de citiri a depasit interesul despre posibilul viitor incert al Israelului.
  Sunt si stiri care au fost depasite de stirea cu Israelul. Femeia care Şi-a băgat fiul în maşina de spălat a prezentat interes pentru 7200 de cititori online iar nonconformistul Solcanu, cu câinele în geanta sa a strans doar 6500 de vizualizari.:)

 2. Salutare,

  Ziaristi, jurnalisti in Romania? Niste fosti UTC-isti, maistrii la Uzina de Motoare si c**ve re-profilate (vezi Mihaela Radulescu, etc) + ceva absolventi de Jurnalism (marea majoritate…prashtie). Cine sa verifice sursele sau sa gaseasca 2 asemenea surse pt orice stire “bomba”?

  Plus ca, sa nu uitam, majoritatea si-ar dori ca stirea ref la Israel sa se implineasca.. de parca nu i-ai cunoaste pe conlocuitori! 🙂

  Noi sa fim sanatosi!

 3. Ma surprinde lipsa de probitate profesionala a ziaristilor, in special a celor de la Romania Libera. Ziaristii de la Adevarul sint depasiti de evenimente ca intotdeauna si minati de un secular antisemitism care razbate in toate articolele care le publica legat de Israel. Am fost nu de mult cu o delegatie a Bisericii Evenghelice in Israel. Ma surprins ca “lumea libera” nu transmitea obiectiv informatiile. Nici o tara “democrata”, Anglia, Danemarca, Norvegia, Suedia, Belgia…Nu au suflat un cuvint legat de faptul ca 8 ani sudul Israelului a fost bombardat zi de zi si ei nu ripostau, ca in Biblie cind Jesus a spus sa “intorci” si obrazul celalalt si asa vei dovedi ca esti mai bun ca cel care te loveste. In schimb cind a inceput ofensiva toate ziarele si mijloacele de mass media au “vuit”. Nu relatau ca teroristii arabi erau asa de “curajosi” ca se ascundeau dupa copii care ii luau ostateci, sau batrini si femei(mai ales gravide-se vedea) pe care ii foloseau ca scut impotriva soldatilor israelieni sa nu traga asupra lor. “Bravi si curajosi” acesti “luptatori” arabi. Va aduceti aminte de campania Iraqiana din Primul si al Doilea Razboi din Golf? Cind aratau la televizor soldatii iraqieni care mincau carne cruda in taberele de antrenament iar cind au sosit soldatii aliati(americani, francezi,englezi) s-au predat fara sa traga un foc de arma. Aceasta este lumea araba. Cind va putea ii va baga un cutit in spate si fratelui lui.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s