Lista candidati membri

Pentru un numar de 6 membrii candideaza urmatorii

Adler Otto
Adler Serena
Asman Mirela
Baraş Fănel
Baratz S.H. Tony
Bârlâdeanu Ana Veronica
Blănaru Peri
Brociner Mihai
Culer Harry
Dawod Gabriela Rodica
Falic Heinerich
Fulop Octavian
Horn Ionel
Iczkovitz Sergiu Dan
Ioviţu Aurel si blogul sau cu clik aici
Jakab Szofia Karolina
Kupferberg Eduard
Natan Neta
Rosen Sorin
Salamon Paven Martin Ladislau
Schottek Ida
Şimşensohn Erwin
Solomonovici Silvia
Sonnenfeld Gabriel
Vexler Sara
Vexler Hari Silviu

Dar atentie. Cei ce vor ieri presedinte, vicepresedinte si secretar vor fii automat in comitet urmatorii alesi in aceasta lista urmand a deveni si ei membrii.

Asadar din aceste 25 de nume in final cel mai probabil 9 vor fi in comitet.

Candidatii la delegeti nu se mai voteaza acum.

ATENTIE
Dat fiind numarul mare de alegeri ce trebuie facute si de stampile ce trebuie aplicate si anume
1 presedinte
1 vicepresedinte
1 secretar
6 membrii
3 cenzori ( la care candideaza 2 persoane)
adica un total de aproape 11 de stampile
cred ca ar fii o idee buna ca fiecare sa avem o listutza pentru membrii si delegatai pentru a decurge mai operativ procesul efectiv de votare.

Advertisements

11 thoughts on “Lista candidati membri

 1. In curand va aparea si fi trimis prin posta “Buletinul nr.2 ” pentru Alegerile CEB. El va fi postat si pe http://www.fcer.jewish.ro. In el veti gasi toata lista de candidati pentru toate functiile si va puteti insemna preferintele.
  Chiar daca cei care ies presedinte , vicepresedinte, secretar vor fi membrii in comitet, preferintele voastre la aceste functii ar trebui votate si la comitet, daca au candidat. Exista posibilitatea sa nu obtina ei una din primele 3 functii si atunci macar in comitet sa poata intra. Dl. Wechsler si-a retras candidatura la Comitet dar si-a pastrat candidatura la delegati.

  Toate cele bune si veniti sa votati

 2. De ce pe listele de candidati la membru in cadrul comitetului CEB participa prim rabinul Romaniei Rosen Sorin. Chiar era necesar sa fie ales? Nu stiu cine se ocupa de organizarea alegerilor , dar mi se pare o lipsa de repect fata de rabinul care oranduieste viata comunitara a Bucurestiului, sa fie ales si nu rugat sa faca parte din comitetul care se ocupa de evreii din Bucuresti.
  Si se mai intreaba cei din CEB si FCER de ce nu vin oamenii la sinagoga , de ce viata iudaica nu mai este cum era odinioara…. .
  Daca ei nu-l respecta pe rabin si nici la sinagoga nu prea vin , cum ar putea sa puna pe picioare viata comunitara a Bucurestiului de care se plang mereu ca moare pe zi ce trece.

 3. E o situatie destul de stranie. Normal ar fii sa ocupe functia din oficiu ca reprezentant al institutiei rabinatului.
  Va fii o ocazie insa interesanta de a vedea ce importanta acorda membrii CEB implicarii prim rabinului in luarea deciziilor privind viitorul comunitatii.

 4. subscriu.
  mi se parea normal ca prim rabinul sa faca parte din oficiu din conducerea CEB.
  era mult mai bine daca situatia asta interesanta se petrecea la altii.
  tare mi-e teama ca exista persoane care incearca sa desprinda cat mai mult comunitatea de rabinul sau si, pana la urma, chiar de Iudaism.
  oricum, eu vreau sa va urez tuturor:
  A GIT SHABBES

 5. Hm…. sunt mult prea multi in comunitate care privesc religia ca un anacronism, si considera ca ar trebui sa fie ultima pe lista de prioritati atat a comunitatii cat si a federatiei.
  Sunt doi candidati care fac parte din Cancelaria Rabinica a Romaniei, si depinde numai de cei care voteaza sa aduca in acest comitet oameni care doresc si pot sa readuca sinagoga in centrul vietii comunitare (nu numai din punct de vedere religios), adica acolo unde ii este locul in intreaga lume evreiasca normala.

 6. Eu sper ca religia si redarea acesteia locul meritat trebuie sa fie si in vorba si in fapta tuturor alesilor la scrutinul din 5 aprilie.
  Insa observ si eu ca exista persoane care vor sa influenteze mersul activitatilor comunitatii pe o linie care sa fie separata complet de religie.
  Un exemplu concret in acest sens il consider sondajul de opinie facut in toamna trecuta care avea o serie de intrebari astfel ticluite incat raspunsurile sa se incadreze in concluzia finala dorita si anume”membrii comunitatii nu doresc implicarea religiei in activitatile comunitare”.

 7. Din pacate abia acum iese la iveala “educatia” din cei 45 de ani de comunism. Toti spun ca ei acasa, in suflet nu au fost afectati. Dar in realitate acea”educatie ” a lucrat in subconstient.
  Realitatea este ca o comunitate evreiasca fara religie va disparea maxim intr-o generatie 40 de ani. Se cheama “asimilare sau moartea prin sarut”.
  Practic daca nu avem credinta in Dumnezeu nu vad ce ne-ar mai lega unii de altii. Cultura iudaica e diversa si gusturile oamenilor sunt diverse, valorile culturale sunt relative.
  Certuri, neintelegeri au tot fost in toate comunitatile evreiesti din lume.
  Doar credinta este acel ceva unic care uneste COMUNITATEA EVREIASCA.
  Eu insa sunt optimista, cred ca acolo”sus ” cineva ne iubeste si ca lucrurile vor intra pe un fagas normal.

 8. absolut de acord cu andi (si de fapt cu toti cei care au scris mai sus). regret ca nu am sesizat acest lucru din timp pentru a putea introduce prezenta rabinului in comitet chiar in regulament.
  cei care ma cunosc stiu bine care este pozitia mea fata de acest subiect. mirela are perfecta dreptate, aceasta comunitate are toate sansele sa dispara (iar pronosticul de 40 de ani este unul optimist) daca lucrurile continua in acest mod.
  sinagoga trebuie sa redevina un nucleu al vietii comunitare insa pentru acest lucru este nevoie ca noua echipa de conducere sa dea rabinatului suficienta libertatea, autoritate, sprijin. readucerea vietii religioase la normal trebuie sa fie o prioritate pentru oricine va conduce comunitatea.

 9. Pingback: Candidati pentru alegeri « Davidlev’s Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s