Materiale electorale -prima parte

1 Am primit acasa de la actualul presedinte un material electoral.
Prima foaie, un mesaj de la dumnealui. Fraze lungi pline de generalitati iar pentru viitor “ganduri noi si foarte interesante care cred vor fii pe placul tuturor”. Destul de greu sa nu te convinga asa o abordare la obiect. Mai sus scria ca ” spera sa fie din ce in ce mai bine”.
O alta foaie cu un mesaj care pare a privi Pesah-ul.
Redau o fraza care merita toata atentia
“In zilele de vineri seara, sambata si duminica(matinee si spectacole speciale), dupa programul ce se va comunica, puteti asculta unele expuneri iudaice, filozofice, de omenie, de cultura evreiasca, si puteti viziona bineinteles spectacole artistice deosebite”.
N-am inteles ce legatura are cu Pesah-ul , n-am inteles ce va fii de fapt si cand si unde.
Ultima foaie, un mesaj de la comitetul de sustinere. Toti cei ce nu au aderat in scris se pot inscrie la secretariatul CEB. Nici o semnatura nimic, nici un nume, desi suntem asigurati ca mari personalitati din intreaga lume, nu doar din Romania si Israel il sustin.

2 Alta chestiune. Nu inteleg cum cineva poate candida la presedinte sau vice presedinte fara a candida si la membru.
Denota o preocupare doar pentru o anumita functie si nu ia in calcul posibilitatea de a nu castiga si arata ca de fapt interesul nu e de a fii implicat direct in bunul mers al treburilor comunitatii.
Si surpriza la functia de presedinte tocmai actualul presedinte se autoexclude prin neinscierea pentru functia de membru in comitet.
Iar la vice doar 2 din 6 candideaza si la membru.

3 Am mai retinut din Cv-uri cum un candidat mentiona ca de la 5 ani stia franceza. Cum poate fii util intr-adevar asta alegatorului nu imi dau seama exact.

4 Am primit si plicul trimis de organizatori cu buletinul informativ nr 2 si in care o parte din candidati au acceptat ocazia oferita de organizatorii alegerilor de a isi trimite un material electoral. Am ramas destul de surprins cum un candidat la vice a trimis o foaie plina de greseli de scriere. In mod normal si pe putinii sai alegatori o asemenea lipsa de atentie ar trebuie sa ii faca sa se razgandeasca.

5 Materialul cel mai profesionist conceput e al lui Erwin. Am inserat mai jos pliantul sau pentru a va convinge.
24-03-2009-10-00-38_0032

erwin

Si inca 2 portiuni din materialele altor 2 candidati.
Pentru comparatie.
img_4357

img_4358

Advertisements

12 thoughts on “Materiale electorale -prima parte

 1. Asa, si…?
  Nu vad ce te mira?!
  Asa e mentalitatea unor oameni, care nu dau doi bani pe comunitate, ci numai pe o anumita pozitie/functie. Iar acest lucru ar trebui sa ii determine pe votanti sa-si puna intrebarea “Atunci de ce candideaza de fapt?”
  Pe de alta parte, s-au mai vazut si alti oameni, indiferent de varsta, care au fost alesi in anumite pozitii sau functii, si care nu-si mai respecta de tare multa vreme mandatul.
  Dar deh…. fiecare popor isi are conducatorii pe care si-i merita.

 2. am primit si eu respectivul material.
  intr-adevar, toate slabiciunile pe care le-ai evidentiat tu sunt reale.
  pe de alta parte, trebuie sa remarc ca nici interventia lui Erwin pe acest blog nu a fost mai reusita.
  cam suna a “scoala-te tu ca sa ma asez eu” …
  varsta din buletin nu este un argument suficient pentru a deveni presedinte CEB.
  mai trebuie sa ai si proiecte noi, daca le ceri membrilor sa-l schimbe pe actualul presedinte si sa te voteze pe tine.
  iar eu unul nu cunosc proiectele cu care vine Erwin.

  • Erwin a avut o prima interventie pe blog in primul meu post care trata alegerile in care isi anunta candidatura si evidentia aspectele sale care corespund asteptarilor mele.
   Odata cu bulatinul informativ nr 2 care va sosi zilele urmatoare va fii si un material care prezinta strategia lui Erwin dar si a altor candidati care au profitat de oportunitatea oferita de organizatori.
   De asemenea duminica la intalnirea electorala dedicata vom putea sa auzim direct candidatii si sa le punem intrebari despre planurile efective pe care le eu.
   Desi apreciez existenta unui program (sau inexistenta sa totala cum e cel ce face subiectul primului punct al acestui post) sunt convins ca in primul rand conteaza oamenii alesi.
   Trebuie sa ne raportam la situatia actuala si sa dam increderea nostra unor persoane capabile, preocupate si dinamice care sa reuseasca sa scoata din aceasta nepasare situatia CEB-ului.

 3. salutare tuturor

  dan, poti sa ma contactezi in orice moment pentru orice fel de detalii la 0722.467.080 sau simerwin@yahoo.com
  materialul pe care il vei primi in posta contine doar cateva mici fragmente din programul meu.
  sunt la dispozitia ta in orice moment sa discutam foarte practic despre planurile de viitor si chiar mai mult… sunt deschis la orice fel de propuneri si idei.

 4. oops: Program Candidatura…”una dintre cele mai stridente probleme ale celor in varsta…”; chiar asa? “stridente”? poate “stringente”? Chestia aceasta trebuie rapid remediata, caci m-a blocat in continuarea lecturarii. Si e pacat!

 5. Si merg mai departe si spun: modul corect gramatical in care ne exprimam gandurile, intentiile, trairile, pornirile, ne reprezinta si ne sustine demersul. De felul meu sunt foarte constiincioasa, alunecand spre chitibuserie, de aceea, citind totusi mai departe platforma lui Erwin, la paragraful casetat “Stop birocratiei” am dat iar peste cateva exemple neplacute de lupta cu gramatica. Vorba stim noi cui, “parerea mea”, dar parerea mea poate fi si a altora – si conteaza! Sper sa nu deranjez – ci sa capacitez!

  • La ceilalti candidati exprimarea era fara cusur? Ai gasit cumva si la ceilalti vreo greseluta? Sau doar la Erwin?
   Strident -Neplăcut, supărător; şocant, izbitor
   De ce problema singuratatii a varstnicilor nu poate fii etichetata astfel?
   Nu trebuie sa ne blocam in niste exprimari sablon pe care le auzim zi de zi la televizor.

 6. Inca nu mi-au parvenit alte prezentari – platforme – etc. Prezentarea lui Erwin este singura pe care am citit-o, aici, pe blog. Si nu cred ca e un motiv de suparare faptul ca imi exprim opinia, in ideea de mai bine! La televizor (la care eu nu prea am timp sa ma uit sau sa ascult) putem auzi si bune si rele – important este sa stim sa selectam ceea ce este corect!

  • Nu e nici o suparare.
   Doar ca cuvantul strident se incadra bine in sensul frazei iar mai exprimarea are sens si respecta limba romana.
   Dar daca am intrat in aceasta chestiune privitoare la claritatea gramaticala a mesajelor electorale am adaugat mai sus 2 portiuni din materialele altor 2 candidati.
   Ca sa avem si cu ce compara.:)

 7. Eu cred ca problema singuratatii batranilor este chiar stridenta , pe langa faptul ca e stringenta, si cred ca Erwin a stiut exact ce vrea sa spuna. E adevarat ca problema batranilor este stringenta , dar e cu adevarat stridenta pentru ei.

 8. draga delia

  iti multumesc pentru observatie si tin sa atrag atentia celor care mi-au sarit in aparare ca ti ai de fapt dreptate. intr-adevar, a fost o scapare a mea si sensul pe care am vrut sa-l dau a fost acela de “probleme stringente”.
  chiar te rog sa-mi spui si care sunt greselile pe care le-ai gasit in paragraful despre care vorbeai… si astept orice fel de alte comentarii.. poate mai bine pe adresa mea de email: simerwin@yahoo.com sau la tel. 0722.467.080
  daca imi trimiti un mesaj pot sa te sun eu.
  iti multumesc din nou pentru observatie dar sper ca nu aceste mici scapari te vor determina sa votezi intr-un fel sau altul
  astept sa stam de vorba.

 9. Exista un program de voluntariat in care se merge lunar la camin.
  Unul dintre voluntari care a mers chiar de la inceput este si Erwin.
  Care stie foarte bine problemele varstnicilor si nu numai.
  Eu nu fac reclama nimanui dar el este implicat si la tineret dar si la varstnici.
  SA DEA DUMNEZEU SA IASA CEL MAI BUN SI SA LUPTE CINSTIT!!!!!
  SI CE A PROMIS SA TINA DE CUVANT SA FACA
  FELICITARI DAVID PENTRU BLOG
  FELICITARI TUTUROR SI MAI ALES VOTANTILOR !!!!!!!!!!!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s