Ziua alegerilor.si de la capat

Alegerile au beneficiat de o prezenta la vot peste asteptari. Au decis sa isi dedice cateva ore dintr-o zi frumoasa de aprilie pentru a decide viitoarea conducere a CEB 998 de persoane.
Sinagoga Mare a fost mereu plina in cele 7 ore in care urnele au fost deschise.
img_4492
Majoritatea din cei prezenti la vot a decis ca este timpul unei schimbari iar marea majoritate a celor ce au ales schimbarea a decis ca cea mai buna solutie dintre cele propuse este Erwin Simsensohn.
E o realizare foarte mare atat pentru Erwin cat si pentru comunitate.
Pana in ultima clipa cand a devenit clar ca Erwin are cele mai multe voturi a existat conceptia, aproape mitul la cat de circulat a fost, ca fostul presedinte pur si simplu nu poate fii invins.
Chiar si cei ce il preferau si votau pe Erwin isi exprimau parerea de rau ca nu exista sanse.
Pe cat de mare a fost conceptia asta pe atat de mare a fpst surpriza si bucuria rezultatului final.
Merita apreciat si fostul presedinte care a reusit sa convinga sa vina la vot si sa fie votat de 407 oameni.
Insa cel ce merita toate laudele este Erwin.
“Incurajat” permanent cu sansele lui zero a reusit sa adune 443 de voturi, o cifra enorma tinand cont de toti  factorii luati in calcul inaintea alegerilor.

Alegerile par insa deja partea cea mai simpla. Oamenii au ales sa vina in numar atat de mare pentru ca isi  doresc o schimbare reala in comunitate. primul pas si unul extrem de important a fost facut ieri.

A fost schimbata conducerea si in acelasi timp lumea a aratat ca e preocupata de ceea ce se intampla cu comunitatea.

De acum vine partea cea mai grea. Dar sper ca si cea mai frumoasa.

Advertisements

6 thoughts on “Ziua alegerilor.si de la capat

 1. Cred ca alegerile acestea s-au lasat mult asteptate. Lumea a simtit demult declinul acestei comunitati, dar nimeni nu facea nimic. Au preferat sa se indeparteze si sa astepte ca o echipa de tineri sa puna umarul sa darame un “mit” numit Lazar.
  Dar sa nu uite ca aceasta sansa le-a fost data de oameni si tot ei au “puterea” sa le si o ia.
  Astept acum cu nerabdare sa isi puna in aplicarea planurile de relansare a acestei comunitati care m-a adoptat cu mare drag.

 2. Vremea campaniei electorale si a votatului a trecut. Avem un nou presedinte care are sustinerea clara a 443 de membri ai comunitatii bucurestene.
  Acum el trebuie sa repuna in drepturi o comunitate scufundata in indiferenta in ultimii ani. Primul pas a fost facut ieri.
  De acum cred ca trebuie sa ne alaturam obiectivelor sale declarate si asumate care sunt in fapt necesitatile reale ale comunitatii.
  Vremea ironiilor si prezumtiilor de vinovatie a trecut pentru ca acum vorbim de presedintele Comunitatii Evreilor din Bucuresti.
  Cand va face ceva ce voi considera ca nu e la locul sau sau cand nu va face ceva ce ar fii trebuit sa faca voi fii primul care va sesiza.
  Acum presedintele trebuie sustinut sa faca ceea ce trebuie facut.
  Si-a asumat o lupta deosebit de dificila, in care pornea clar cu sanse estimate la zero, a reusit sa isi faca o campanie sustinuta si coerenta, a scos din casa aproape 500 de oameni care l-au votat duminica cu pretul aparentei irosiri a 2 ore.
  In timp ce unii isi iau rolul in serios de a deveni din mult asteptata generatie de maine, generatia de azi altii….

 3. Felicitari noului presedinte. Sper sa elimine birocratia din comunitate. Si, sa va dau un exemplu cu care m-am lovit: hartogaraia necesara pentru ca un jurnalist sa fotografieze intr-un muzeu al comunitatii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s