Ce facem pe 6 dec?

Am votat pe 22 asa cum am zis insa am fost dezamagit surprinzator de repede. In loc sa recunoasca un esec care putea preceda realizari viitoare candidatul votat de mine a inceput sa vorbeasca de fraudare masiva, manipulare si bineinteles moguli. (probabil din cauza ca acel candidat abonat la discursul asta nu era programat sa apara pe Tv o fii simtit ca e o nisa libera).
Cam atat despre bunul simt care urma sa guverneze Romania.
Acum urmatoarea oprire la urne pe 6 decembrie.
Un vot clar anti actualul presedinte pe gandirea ca mai rau nu va putea fii.
Un sondaj mai jos desi trebuie sa recunosc ca rezultatele precedentului nu au avut nici o legatura cu realitatea.

Advertisements

7 thoughts on “Ce facem pe 6 dec?

 1. Principalul meu motiv de a vota e ca m-am saturat de mitocanie (de la portarul de camin pana la ditai profesori universitari sau de de la proful de sport pana la presedinte). Si stim cum “aia cu pestele de la cap se-mpute”… Nu pot spune ca am prea multe motive pro Geoana, dar pare ceva mai diplomat si educat. Desi, gandindu-ma mai bine, tocmai din aceste motive, nu m-ar mira sa castige iar Basescu. S-ar putea sa fie mai reprezentativ pt Romania. Paine si circ si lumea e multumita…

 2. Vad ca Basescu a inceput sa ii faca o campanie puternica lui Geoana. Altfel nu inteleg cum a putut sa reactioneze in prima zi de dupa alegeri la coalitia care se incheaga pentru un guvern stabil si competent cu o serie de acuze haioase cum ar fii blamarea guvernarii alaturi de PSD cand in urma nu cu mult timp el era artizanul acestei idei.

 3. Observ ca in micul cerc al acestui blog si al cititorilor sai fideli se pune problema alegerii presedintelui si din prisma apropierii sau departarii de comunitatea evreiasca din Romania.
  Imi permit sa copiez mai jos mici stiri care le consider relevante. Pentru oricine poate copia stiri care sa arate ca situatia nu sta chiar asa le voi accepta cu aceasi ingaduinta basesciana.:)
  Ps 1 accept stiri publicate, nu povestite
  ps 2 ingaduinta basesciana deriva din declaratia sa televizata “Eu ingadui libertatea presei si o sa o ingadui si in urmatorul mandat”
  asadar:
  ps 3 e vorba de articole mai vechi pentru cei ce nu si-au dat seama:d nu am considerat ca data e esentiala
  Geoană a avut la Tel Aviv un program foarte încărcat, cu întâlniri la nivel înalt: a avut o întrevedere cu Benjamin Netanyahu, liderul opoziţiei, cu Ehud Barak, preşedintele Partidului Muncii, cu Shimon Peres, preşedintele Statului Israel, cu ministrul de Externe, Tzipi Livni, şi cu Stanley Fischer, guvernatorul Băncii Naţionale a Israelului, fost director general adjunct al FMI.
  Sprijinul liderilor israelieni este apreciat drept foarte important pentru viitorul carierei lui Mircea Geoană. Viorel Hrebenciuc, care trebuia să participe şi el la vizita în Israel, a declarat pentru Cotidianul că liderii politici din Israel „sunt foarte influenţi“. Întrebat de ce a plecat Geoană în această vizită exact acum, în plină campanie electorală, Hrebenciuc a răspuns: „Pentru viitor. Era foarte important să se ducă acum“
  Presedintele Senatului Mircea Geoana, care a participat marti la aniversarea a 61 de ani de la independenta statului Israel, a declarat ca Romania nu a exploatat suficient resursele Israelului de know-how si management, mai ales in aceasta perioada de criza.

  “Pot sa spun in acest ceas aniversar ca ambitia pe care Romania trebuie sa o aiba intr-o relatie privilegiata cu statul Israel este de a avea un adevarat parteneriat strategic. Aceasta ar face ca Romania sa se numere printre un grup select de natiuni si de mari puteri cu care Israelul a stabilit astfel de relatii.

  Romania are un interes deosebit in aceasta regiune si cred ca Romania nu a exploatat suficient imensul potential tehnologic pe care Israelul l-a dezvoltat, ca si importantul izvor de resurse de know-how, de management, mai ales intr-o perioada de criza economica si de dificultati de natura financiara”, a declarat Mircea Geoana, la receptia aniversara oferita de Ambasada Israelului la Ateneul Roman.

  “Sarbatoarea statului Israel este intr-un fel si sarbatoarea Romaniei, iar sarbatoarea Romaniei este intr-o proportie si sarbatoarea statului Israel, pentru ca popoarele noastre si statele noastre se bucura de o relatie cu totul exceptionala.

  Cotidianul Haaretz critică dur afirmaţiile preşedintelui Băsescu şi susţine că “România pastramei şi a vinului are şi o altă faţă – România antisemitismului”.

  Jurnalistul israelian atrage atenţia asupra faptului că “nu există încă nici o ţară numită Palestina, dar există o altă ţară, într-adevăr mică, aflată la graniţa Siriei – una numită Israel”.

  În urmă cu o săptămână, într-o declaraţie făcută la întoarcerea din Siria, preşedintele Traian Băsescu a confundat Israelul cu Palestina.

  “Din punct de vedere politic Siria este una din ţările cele mai importante din Orientul mijlociu prin potenţialul pe care îl are de a fi furnizor de stabilitate în regiune. V-as aminti că Siria se învecinează cu Irakul, Siria se învecinează cu Libanul, Siria se învecineaza cu Palestina. De asemenea, Siria are o relaţie de excepţie cu Iranul”, a declarat preşedintele Băsescu.

 4. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a semnat sâmbătă după-amiază, la ora 17.00 un acord politic cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Parlamentul României. “Astăzi, împreună cu liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlamentul României, domnul Varujan Pambuccian, am făcut încă un pas către asigurarea stabilităţii şi normalităţii în România”, susţine liderul PSD.

  Acesta este al doilea acord încheiat de liderul PSD, după primul tur al alegerilor prezidenţiale. Liderul social-democraţilor a semnat, alături de preşedintele PNL, Crin Antonescu un act prin care liberalii s-au angajat că îl susţin pe Mircea Geoană în turul doi al alegerilor, în timp ce social-democraţii îl acceptă premier pe Klaus Johannis.

 5. COMUNICAT
  In legătură cu Acordul politic convenit intre Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale și Partidul Social Democrat privind susținerea Dlui. Mircea Geoană la Alegerile din 6 decembrie 2009 pentru funcția de Președinte al României, în numele Conducerii Federației Cpmunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic și al Deputatului său în Parlamentul României, prezentăm următoarele precizări:
  • Potrivit Statutului, recunoscut prin H.G. nr 999/27.08.2008, Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic este organizație apolitică, nonprofit, persoană juridică de utilitate publică, cu profil religios de cult mozaic, etnic, cultural, social – caritabil și educațional. Drept urmare, Organizația noastră nu poate încheia Acorduri politice, inclusiv privind susținerea candidaturii la Alegerile Prezidențiale, care au loc pe baza votului direct al cetățenilor României.
  • In conformitate cu drepturile prevăzute în Constituția României și în Legea Electorală, minoritatea națională a evreilor este reprezentată in Camera Deputaților de persoana desemnată de către organele de conducere ale Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic. În urma voturilor obținute la Alegerile din noiembrie 2008, reprezentatul populației evreiești a dobândit calitatea de deputat și face parte din Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale, în cadrul căruia adoptarea decizilor se realizează, după dezbatere, pe bază de vot, fiecare membru al Grupului respectând rezultatele votului.

  Implicându-se în adoptarea deciziei Grupului Parlamentar al Minorităților Naționle de a susține candidatura Dlui. Klaus Johannis – Președintele Forumului Democratic al Germanilor din România – la funcția de Prim Ministru al țării, deputatul populației evreiești consideră, ca și ceilalți membri ai Grupului, că realizarea acestei opțiuni poate dovedi că minoritățile naționale sunt capabile să aducă contribuții majore la ieșirea României din dificultățile de natură economică și socială în care se află în prezent.
  • In temeiul prevederilor statutare, numai Congresul și Adunarea Generală pot dezbate și adopta Strategia Generală a Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, precum și alte documente vizând probleme majore ale populației evreiești din România. In consecință Comitetul Director, ca organ operativ care rezolvă prroblemele curente ale activității Federației, nu are dreptul de a decide și de a dispune în privința susținerii candidaților la Alegerile pentru înalta funcție de Președinte al României.
  • Comitetul Director al Federației Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic, luând în considerare prevederile statutare, în contextul Alegerilor Prezidențiale din 6 decembrie 2009, apreciază că este de datoria fiecărui membru al Federației, cu drept de vot, să participe la aceste Alegeri, exercitând, astfel, un drept cetățenesc, individual, democratic și fundamental care aparține cetățenilor României. Votul acordat nu poate fi decât rezultatul proprilor evaluări, gânduri, sentimente și dorințe.
  In numele Comitetului Director
  Aurel Vainer Paul Schwartz Albert Kupferberg
  Președinte, Vicepreședinte Secretar General
  Deputat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s