Hanuca la Cluj

In ziua a patra a Hanukiadei destinatia a fost Clujul. Am ajuns cu trenul asta insemnand ca am ajuns la timp. Dimineata la 7 eram la Suceava iar seara la 5 la Templul Deportatilor de pe strada Horea din Cluj dupa ce ne cazasem deja si luasem si o masa copioasa la cantina comunitatii.
Ceremonia celebrarii de Hanuca a fost una in care corul a fost pe primul loc. Discursurile rabinului si ale presedintelui comunitatii bucurestene au fost concise si apreciate de sala. Rabinul a vorbit cu harul sau binecunoscut si a captivat asistenta dornica de a primi atat de frumoase cuvantari. Si discursul presedintelui CEB a reliefat ca poporul evreu trebuie sa se constientizeze si in postura de biruitor, postura evidentiata si de Hanuca, si nu doar in postura de victima. Discursul ca si intregul eveniment, ca si intrega serie de evenimente au putut si mai pot fi urmarite live pe internet pe adresa live.jewish.ro.
Pentru acei dintre spectatorii online care m-au intrebat apoi daca mai sunt in Hanukiada dat fiind faptul ca nu mi-au auzit numele in prezentarea grupului prezent la ceremonie le transmit ca eram totusi in sala din Cluj :D.
Corul a intrecut insa orice asteptari. Un repertoriu variat si complet intr-o interpretare de nota 10. Cuvintele lasa locul interpretarii excelente a formatieu clujene.
(voi pune clipuri cu cele mai frumoase momente in momentul in care conexiunea la net imi va permite acest lucru)
Seara a continuat cu vizitarea celor mai importante obiective locale din acest moment culminand cu o experienta de neuitat (chiar si de neauzit ar putea spune unii) in Clinicii 18 la un club caruia nu ii voi da numele sa nu fiu acuzat ca fac reclama:D.
Intre timp a aajuns si masina noastra care ne va duce mai departe spre Oradea.
Drumul, Hanuka si posrarile continua.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s