Tovarasul

Se implinesc in aceste zile 20 de ani de la Revolutia din 1989.
Voiam sa scriu despre comunism si comunisti. Comunism real insa nu a fost in Romania iar comunisti adevarati se poate ca au fost cativa la inceput.
Comunismul a gasit mediul propice in Romania prin tipul de cetatean care s-a folosit pe deplin de hibele de netrecut ale conceptului de comunism.
Comunismul fiind gandit ca un regim perfect a nascut cele mai mari nedreptati iar toate regimurile comuniste au devenit mai repid totalitare.
Nu stiu care ar fi o denumire potrivita pentru tipul de reprezentant al puterii care a mentinut regimul trecut si care se manifesta si acum in societate. Pana voi descoperi sau mi se va sugera o denumire potrivita voi folosi apelativul tovaras. Gorbaciov declara intr-un interviu recent referitor la schimbarea din 1989 ca intr-o discutie referitoare la perestroika, Ceausescu i-ar fi zis ca in Romania perestroika e deja incheiata.
Poate ca aceasta e trasatura principala a tovarasului, siguranta de sine ca stie tot si astfel poate da lectii pe orice tema oricui. Tovarasul are nevoie de o plasare in societate unde sa isi poata manifesta cat mai plenar capacitatile. Tovarasul nu poate supravietui intr-o firma dinamica sau in vreo multinationala insa se integreaza perfect in institutiile birocratice creand chiar un mediu si mai propice pentru alti tovarasi.
Orice posibila amenintare ce ar schimba ordinea instituita trebuie din vreme cu forta infierata si cat mai repede si cu energie stinsa.
Transparenta e un concept abstract, lucrurile trebuie aduse la cunostinta celor ce au legatura cu ele dupa ce sunt deja realizate. Orice posibila constestare trebuie cat mai vehement la randul ei contestata.
Tovarasul nu trebuie sa invete prea mult intrucat asa cum scria si mai sus el le stie pe toate. Tovarasul nici nu trebuie sa munceasca prea mult intrucat pentru asta sunt cei din jur. Totusi cand tovarasul munceste, indiferent cat de util sau inutil, reusit sau nereusit e produsul muncii sale, acest proces cat si rezultatul sau trebuie intens mediatizate.
Toate greselile tovarasilor vor fi imediat trecute cu vederea de ceilalti (tovarasi).
Mai jos cateva imagini cu cel mai cunoscut tovaras:
Nicolae Ceausescu facut Doctor Honoris Causa al Universitatii din Bucuresti. Diploma este inmanata de Paul Niculescu Mizil

Elena Ceausescu, Academician, Doctor Inginer, vorbind la Congresul Stiintei si Invatamantului

Daca mai aveti in minte caracteristici definitorii ale tovarasului commentul e putin mai jos.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s