Pe cine votez? Partea 1

Pe site-ul unui alt candidat si anume Aurel Iovitu a aparut lista candidatilor insotita de varsta lor si actualul loc de munca.
Cred ca lista devine astfel mai relevanta.
Asadar asa cum am promis..lista partiala a celor pe care ii voi vota ( un prim lot de 9:) suspansul ramane pentru restul optiunilor mele
Sunt constient ca poate prin prisma serviciului meu actual am o cunoastere mai buna a candidatilor ce sunt implicati si ei in acelasi demers
Asman Mirela
Blum Jose
Eva Galambos
Iovitu Aurel
Marcovici Marius
Marcovici Rudy
Salamon Marton
Vainer Anette

Advertisements

26 thoughts on “Pe cine votez? Partea 1

 1. mersi pentru apreciere (este reciproca)!
  eu voi face un alt exercitiu – coloristic in care voi construi 3 “tabere”.
  si fiindca stiu ca iti place suspansul (LOL) marturisesc ca si eu agreez intru totul 7 din cei 9 de pe lista ta…. doamnele se exclud …

 2. Pentru cititorii atenti adaug si o completare
  pe cine nu voi vota
  Nu voi vota demagogi, profitori si nesimtiti
  Nu voi vota oameni care nu stiu nici ei si nici noi de ce candideaza
  Nu voi vota oameni ce nu asculta
  Nu voi vota pe cei ce nu inteleg nici ce e FCER, nici ce ar trebui sa fie si nici ce ar putea fi

 3. Eu nu prea inteleg aceste “campanii electorale” prin care candidatii la alegerile ptr. delegati isi exprima intentiile de vot in cazul in care vor fi alesi ca delegati la congresul FCER. Eu ii vad ca simplii participanti care au dreptul de a vota dorinta a 100 de oameni care nu pot fi in sala la congres.
  Pe mine ma intereseaza mai intai cine vor fi cei care doresc sa isi depuna candidatura pentru pozitiile de conducere si ce vor ei sa faca ptr comunitate. Simpla prezenta a unui delegat in sala nu va schimba cursul istoriei acestei federatii care se afla intr-un moment greu.

 4. Nu este vorba de un delegat sau de mai multi ci daca vei avea ce schimba. De aceea am intrebat cine isi depune candidatura si pentru ce in cadrul de conducere al FCER.
  Degeaba esti delegat daca nu ai ce schimba.

 5. Nu cred ca schimbarea e ideea predominanta a acestor alegeri. Trebuie sa vedem ce se poate face pentru a fi cat mai bine. Comunitatea nu mai e demult ce a fost si furtunile in pahar de apa nu isi au rostul.
  Orice exercitiu democratic starneste emotii iar acestea isi regasesc in aceste zile ecouri dintre cele mai neasteptate.
  Sunt ferm convins ca trebuie sa existe o calitate umana a delegatilor acestia trebuind sa fie oameni demni, educati, onesti si sincer preocupati de binele comunitar.
  Exercitiul democratic poate catapulta si oameni care nu au nimic in comun cu cele enumerate mai sus, dar acestea sunt regulile democratiei iar orice incalcare a acestora poate produce efecte mult mai grave decat poate cauza democratia in sine.

 6. Si membrii CE Bucuresti cum vor sti pe cine sa isi aleaga ca delegat la congresul FCER daca pana acum nimeni nu isi anunta oficial candidatura(in afara de dl. Aurel Vainer). Eu un delegat il vad ca o extensie a dorintei memebrului CEB , care il voteaza si are incredere ca la congres il va vota pe cel pe care s-a angajat in timpul “campaniei” ca il va sustine.

  In caz particular dl. X , membru al CEB cum il poate vota pe dl. Leventer , dl. Iovitu , dl. Banescu….. daca nu le cunoste intentiile de vot la Congres?

 7. Alegerea presedintelui Fcer e un punct extrem de important pe ordinea de zi a congresului dar la acest punct se adauga alte chestiuni cu o importanta deosebita.
  Daca vorbim de votul privind alegerea presedintelui FCER pana in acest moment si-au anuntat intentia de a candida Dl Vainer si Dl Katz iar daca acestia vor ramane candidatii dl. Vainer poate obtine 100% din voturi.
  Eu am scris ca voi incerca sa pastrez o legatura cu votantii mei iar orice decizie ulterioara va fii supusa si atentiei alegatorilor.

 8. Eu nu vad argumente satisfactoare care sa ma faca sa aleg pe unul sa pe altul la aceste alegeri ptr. delegati in cadrul congresului FCER.
  Sunt convins ca vor fi ceva discutii legate de viata comunitara din Roamania . Dar problemele nu le vad rezolvate asa.
  Eu cred ca este necesar mult mai mult ca sa schimbam ceva si nu numai sa fi un simplu participant ptr. doua zile la un maraton de “bagari in seama”.

 9. Foarte multe sunt necesare insa trebuie sa pornim a incerca sa rezolvam ce putem.
  Modelul delegatilor e acelasi si cu al alegerilor parlamentare romanesti.
  Cand alegem un om stim oare tot ce va alege in Parlament?
  Iar la fiecare lege votata e f probabil ca multi din alegatorii sai initiali sa nu fie de acord.
  Dar asta e principiul alegerilor democratice iar in cazul nostru e unul destul de functional dat fiind rata de reprezentare evident cu conditia unei prezente semnificative la vot.
  Cred ca in primul rand alegem niste oameni in care putem avea incredere.
  Cred ca e bine sa trecem de momentul analizei modului de reprezentare si sa incepem sa vedem efectiv ce se poate face in cadrul acestui congres spre binele comunitar.

 10. Comparatia cu “Parlamentul Romaniei” mi se pare ok , dar la Congresul CEB singurele puteri pe care le ai este de a alege urmatorul comitet de conducere .
  Sa facem un exercitiu de imaginatie si anume sa zicem ca au trecut alegerile ptr. desemnarea delegatiilor la congres din partea CE Bucuresti si tu ai fost unul dintre cei alesi. Este ziua marelui congres….. .Ce vei face in acesta zi ….. ?.

  Aceasta intrebare este valabila ptr toti participantii inscrisi ptr. delegati la congres si citesc acest blog indraznet.

 11. Stimate Dl Andi
  ma vad nevoit sa repet
  nu e vorba doar de alegerea conducerii
  am postat pe blog statutul
  si acolo scrie clar
  atribuţiile Congresului F.C.E.R. sunt următoarele:a) aprobarea Statutului Federaţiei;b) dezbaterea şi aprobarea raportului de activitate al Consiliului de conducere în funcţiune, pe ultimii 4 ani; c) descărcarea de sarcini a Consiliului de conducere căruia i-a expirat mandatul; d) dezbaterea şi aprobarea Strategiei generale a Federaţiei pentru următoarea perioadă de 4 ani;e) alegerea, prin vot secret, a Consiliului de conducere al Federaţiei, a preşedintelui, a vicepreşedintelui, a secretarului general şi a Comisiei de cenzori, conform procedurii stabilite prin Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Congresului.

  Exercitiul e imaginatie propus va face subiectul unui alt post.
  Dar acest exercitiu de imaginatie trebuie raportat la ce trebuie facut si la ce se poate face.

 12. La varsta mea este evident ca nu ma pricep la internet. Am 89 de ani si probabil ca 2010 va fi printre ultimii. Dar am un nepot care se pricepe si care a fost de acord sa ma ajute sa-mi spun si eu niste puncte de vedere pe aceasta pagina pe care o apreciez foarte mult – si nu neaaparat pentru obiectivitate.
  Dupa campania extrem de reusita pe care ai dus-o pentru alegeri CEB, iata ca a venit vremea sa te implici direct in conducerea mare. Felicitari David si iarta-ma te rog ca indraznesc sa te tutuiesc, dar inteleg ca ai doar 29 de ani.
  Va urma.

 13. As avea rugamintea de a posta comenturi cu un continut decent. Desi si eu am o parere proasta tare despre unii candidati nu o exprim public cu atat mai putin sa fac afirmatii calomnioase.
  Asadar ruga e de a tine comenturile intr-un limbaj decent.
  Va multumesc!

 14. Vreau sa fac o CORECTIE DE EXPRIMARE LA PRIMUL MEU POST DE PE ACEST TOPIC:
  “January 7, 2010 at 11:58 pm
  si fiindca stiu ca iti place suspansul (LOL) marturisesc ca si eu agreez intru totul 7 din cei 9 de pe lista ta…. doamnele se exclud …”
  Ceea ce doream sa spun era ca nu sunt (nici acum) de acord cu 2 dintre candidatii barbati enumerati de tine. Termenul excludere se referea pur si simplu la faptul ca NU MA REFEREAM la doamnele de pe lista.
  De altfel cred ca speech-ul meu de astazi este ff lamuritor asupra punctului meu de vedere.

 15. @ andi (“Degeaba esti delegat daca nu ai ce schimba.”):
  ba ai ce schimba! creezi o emulatie in jurul unui/unei persoane care initial nu se bucura de sanse reale si dai peste cap toate pronosticurile. Tocmai in acesata consta batalia pentru a avea de “partea ta” cat mai m ulti delegati “loiali”.

 16. După alegeri :
  – Dragi alegători… ăăă…vreau…ăăă…să vă…ăăă…mulţumesc că…ăăă…m-aţi ales …ăăă…şi…da…ăăă…desigur… ăăăăă…nu desigur…ăăă…să vă asigur…că-mi voi pune…a da,toată energia şi…ăăă…forţa de muncă…unde?…ăăă…a da, în slujba acestei…ăăă…comunităţi. Şi pentru că…ăăă…azi mi s-a spus…că…ăăă…mi s-a…a, da, că e ziua mea de naştere,vreau…ăăă…să nu-mi faceţi cadou decât un ăla…ăăă…cum îi zice…cum? A, da, un tort…ăăă…dar să fie mai mare, ca să…ăăă…poată să încapă pe el cele…ăăă…o sută de lumânări festive.

 17. @aurel si restul cititorilor

  Ce insemna “loiali”?. Loiali fata de o persoana , un grup, o idee, un tel ….. . Asa ajungem la ce am zis mai sus ca “scopul” delegatului este de a da un vot fovarabil cu ii este “loial”.
  Nu trebuie sa uitam ca oricat se vor agita apele din cauza delegatilor la congres , tot ce se va pune in aplicare in viitorul comunitar va depinde de cei care vor fi alesi la congres(pesedinte,vicepresedinte si secretar).

 18. RETETA DE SUCCES
  Se iau mai multi evrei batrani,de preferinta si asistati,dar nu numai,asa cam la vreo mie in total si se apeleaza telefonic,evident pe banii institutiei,bucata cu bucata,mai ales ca ai acces la toate numerele de telefon ale evreilor din Bucuresti.
  Bla-bla-uri,eu care doresc din suflet sa va ajut, dar nu pot pentru ca functiile de conducere sunt ocupate de altii, votati-ma si veti vedea ce bine va va fi,va inteleg pentru ca si eu sunt evreu,va iubesc,va mai sun eu,hai pa.
  Toata lumea vede manevra, seful e de acord pentru ca “vai sefu ce om de suflet sunteti, pentru mine sunteti un exemplu,etc.”,iar colegii tac, unii scarbiti,altii cu frica lui Dumnezeu sau a sefului.
  La baza e geniala idee ca victimele sunt batrane,in general singure si evident nebagate in seama de cineva, oameni carora nu le intra nimeni in casa cu anii. Apelul e un eveniment, asa ca bietii oameni se duc si-l voteaza pe neica nimeni,cu speranta ca vor fi ceva mai bagati in seama pe viitor.
  Manevra reuseste,omul nostru se alege,apoi se da mare,una din trei fraze este: “Ba voi stiti cine sunt eu? Sunt membru in…”.
  Seful il admira,colegii tac in continuare,unii tot scarbiti,altii timorati, seful sefului doarme, iar zicala “Prostia fara fudulie parca nu e meserie” se verifica din nou.
  Reteta a fost aplicata cu succes la alegerile din aprilie si cine vrea s-o incerce,atunci sa o faca, succesul e garantat.
  Ce mai stati fratilor,luati telefoanele cu asalt!
  Sau poate n-om fi cu toti asa ?

 19. Este foarte adevarat…
  ca esti un tip ori perspicace,ori bine informat.
  Mie mi s-a povestit intimplarea in mare secret la vremea respectiva.
  Vreau sa sper ca mai sunt cititori ai blogului tau care nu erau la curent. Si daca nu, atunci oricum nu este nici primul nici ultimul lucru inutil pe care-l fac pentru comunitatea care este si a mea.

 20. In definitiv a fost o campanie electorala bine facuta. Evident ca se putea si mai bine in sensul sa iasa chiar pentru functia vizata si nu doar cu premiul de consolare.
  Iar numarul de voturi obtinut, demn de respect fara nici o discutie.

 21. Daca campania are prioritate… i-as zice smecherie ieftina de etern ————- . Atunci, dupa opinia ta, sa fie un exemplu pentru toata lumea.
  Sau nu.

 22. Asta e unul din aspectele democratiei. Intervine si zelul deosebit al unui candidat colaborat cu accesul sau la contactele alegatorilor, apare si lipsa de interes a altor candidati care poate considera ca numele le e suficient motiv a fi candidati, apare si lipsa de informare chiar naivitatea unor alegatori…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s