Our jewish Bucharest

Sambata 23 ianuarie a avut loc la Centrul Comunitar Evreiesc din strada Popa Soare ceremonia de prezentare a proiectelor si decernare a premiilor din cadrul programului My Jewish Bucharest.
Subiectul generos dar si premiile si mai generoase (3 bilete de avion spre Israel cu El-Al) au facut ca 31 de proiecte sa fie inscrise in finalul final al perioadei de inscriere.
Sala arhiplina a putut urmari proiecte diverse si interesante. Din start cei care au inscris in concurs doar imagini au avut un dezavantaj evident preferinta publicului si a juriului indreptandu-se cu predilectie catre prezentarile cu imagini in miscare si sunet.
Au fost 4 castigatori: Jewkarestkaleidoscope (Monica Lazarescu), My Jewish Bucharest (Tini Solomon) Jewman (Wilfred Tomescu), si Jewish January (Alexandra Ispas).
Juriul compus din Dl Aurel Vainer presedintele FCER, Tova ben Nun presedintele scolii Lauder Reut si o reprezentanta a principalului sponsor El-Al nu au avut deloc o misiune usoara.
De ce 4 premii? Pentru ca la cele 3 oferite initial de El-Al, scoala Lauder si Jcc s-a adaugat inca unul din partea FCER, o decizie binevenita pentru unul din cele mai bune proiecte inscrise in competitie care poate fi urmarit mai jos, prezentarea creata de Monica Lazarescu.

Al doilea proiect, cel care a intrunit si votul publicului prezenta intr-un montaj foarte bine realizat crampeie reprezentative ale momentelor evreiesti zilnice din Bucuresti.
Proiectul Jewman a avut o componenta metaforica deosebita, eroii filmuletului rataciti in ciulinii unei zone virane bucurestene nereusind sa gasesca Bucurestiul evreiesc de azi. Sa fie doar buruienile ramase dintr-o zona evreisca a capitalei de la inceputul secolului 20 singurul reper al vietii evreiesti de azi?
Al patrulea proiect castigator prezenta mai multe imagini cu simboluri din oras mai ales cu Maghen David.
Trebuie remarcate si unele proiecte din cele necastigatoare Ma Iesh BaBucharest al familiei Galateanu si O viata de vis a lui Stuleanu Crinet.
Unele proiecte au fost complet inedite cu prezentari de retete si o mica reclama unui restaurant, imagini din cimitir sau prezentari de rude decedate.
Peste toate a fost o initiativa laudabila, consider ca cel mai interesant si constructiv program creat de JCC de la infintarea sa care obliga la continuarea sa in viitor.

Advertisements

One thought on “Our jewish Bucharest

  1. completare: din juriu au mai facut parte di Attila Gulyas, Shai Orny si inca o domnisoara din cadrul scolii Lauder-Reut.
    Alte comentarii si imagini in miscare sunt si la mine blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s