Din nou despre alegeri – materiale electorale

Deşi alegerile pentru delegati s-au amănat membrii comunităţii au primit acasă o primă scrisoare cu conţinut informativ electoral din partea unuia din candidaţi. Pare o bizarerie pentru că alegerile s-au amănat şi atunci la ce bun expedierea lor dacă scopul şi conţinutul lor nu mai era de actualitate.
Am putea încerca un calcul matematic
2300 Ron a costat trimisul
pregatirea la modul real 1775 x aproximativ 1,5 Ron egal 2600 Ron (nu pot lua în calcul autopretinse tarife cu ora la care se adauga si TVA)
Deci la modul simplist – trebuia să aleagă între a pierde 2600 Ron sau a pierde 4900 Ron. Alegerea făcută dovedeşte fără tăgadă
preocuparea maximă pentru eficientizare şi reducerea costurilor. (ştiu că aş putea fi acuzat de opinii tendenţioase dar promit că voi încerca să fiu la fel de atent cu orice manifestare de campanie electorală.
Trecănd direct la foaia expediată în plic. Cred că putea fi o decizie de mare efect adăugarea unei mici fiţuici repede tipărită, semnată şi stampilată in care să se fi scris că alegerile au fost amănate, că îndemnul de a veni la vot nu îşi mai are obiect, că respectivul candidat a îngăduit expedierea acestui mesaj împreună cu materialul său electoral scutind astfel CEB-ul de cheltuiala de a informa pe toti membrii comunităţii de acest fapt.(deşi e posibil că plicurile erau deja închise)
Trecănd mai departe m-a surprins lipsa diacriticilor într-un mesaj trimis de cineva ce susţine că încasează un onorariu ridicat pe oră şi care ar trimite astfel de mesaje autorităţilor care sunt apoi studiate de instituţii specializate din Uniunea Europeană, instituţii guvernamentale din SUA şi din Israel. (Ştiu ca nici eu nu prea scriu pe blog cu diacritice dar nici nu mă studiază aşa multă lume).
Apoi, nu cred că e permis ca o scrisoare care va fi citită de peste 2000 de oameni să conţină greşeli de ortografie.
Să trecem la conţinutul propriu-zis. Pe scurt tare, o meghilă. Unii mai răutacioşi ar zice ca e chiar antiautoreclamă, actuala conducere e evidenţiată că nu a permis accesul candidatului la datele lor personale şi că a facilitat trimiterea scrisorilor iar acuza ca cei aflaţi la putere au datele personale ale alegătorilor şi profită de acestea se dovedeşte falsă prin faptul că alegătorii nu vor fi contactaţi de maniera descrisă.(asta evident rămăne de văzut). În lungul text sunt şi căteva aspecte ce merită discutate – faptul că majoritatea candidaţilor la delegaţi sunt şi angajaţi în structuri si astfel pornesc din start cu o abordare subiectivă (deşi cred eu că pentru unii cunoaşterea mai bună a sistemului le dă o abordare mai obiectivă).
Nu vreau să transform şi eu postul într-o meghilă aşa că mă opresc aici. Menţionez încă o dată că voi încerca să fiu cât mai obiectiv şi echidistant faţă de orice manifestare electorală, libertatea de expresie fiind stipulată în Constituţie.

Advertisements

One thought on “Din nou despre alegeri – materiale electorale

 1. Multa tevatura produsa.
  Sa vedem.
  O scrisorica. O scrisorica nevinovata. Sau vinovata. Tratata de tine David intr-o maniera aproape desconsideranta, de minimizare vizibila a ceea ce poate insemna ea. Nici nu mi se pare rau modul de abordare. Nici cel nai indicat, caci din pacate scrisorica cu pricina are un efect pur si simplu teribil. Am primit cred vreo 20 de telefoane : ai vazut, ai auzit de, cum vine asta, ce curaj, asa e, e bine ca cineva mai ii pune la punct,etc.
  Daca e adevarat ca alegerile au fost amanate din cauza – si nu datorita – acestei scrisorele, atunci mi-e teama ca in loc de diluare prin uitare vom asista la efectul snowball. Cutremurul s-a produs, urmeaza tsunami.
  De ce s-au bagat in tevatura si onoratele fete bisericesti ? Buna intrebare, dat fiind ca rabinul sta prin definitie intotdeauna deoparte. Posibil in virtutea unor mai vechi prietenii, sau poate afinitati. Sau poate din cauza varstei.
  Incerc, ca si tine, sa fiu cat se poate de obiectiv. Dupa parerea mea alegerile trebuiau sa se desfasoare nu maine,ci alaltaieri, pentru ca pana maine vor mai discuta subiectul inca cateva sute de membri ai comunitatii.
  Si nu e bine. Nu e bine pentru noi toti luati la un loc si nici pentru fiecare dintre noi luat separat. Ne facem de ras.
  Intrebarea de final : CE-I DE FACUT ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s