La un an dupa…

Se face în curănd anul de cănd avem o noua conducere la CEB.
Asa că vă propun să va exprimaţi opiniile privind schimbările făcute în acest an precum şi schimbările încă aşteptate.
Mă tem că aş putea fi subiectiv aşa că aş prefera să tragem împreună prin comenturi o linie la acest ceas aniversar ce se apropie.

Advertisements

10 thoughts on “La un an dupa…

 1. Este exact cum ma asteptam sa fie.
  Bani nu mai sunt,taxa de membru s-a majorat, chiriile pentru membri s-au marit substantial, cor nu e, mila nu e, nu mai sunt nici macar pantofi.
  In schimb e mai multa aroganta, mai multa lipsa de transparenta, mai multe gasti, mai multa cearta, mai multe scrisorele, mai mult amestec al F.C.E.R.-ului si mai mult lasa-ma sa te las.
  Poate spune cineva ca nu e bine ?

 2. Eu cred totusi ca e mai bine.
  Taxa de membru s-a majorat in toata tara din cate stiu eu, chiriile pentru membri cu siguranta nu s-au marit ba dimpotriva iar mila si interes cred ca sunt chiar mai mari ca inainte.
  Predecesorului i-au luat 15 ani pentru o pereche e pantofi asa ca….
  Eu nu-mi doresc sa cenzurez dar as prefera si comenturi pe subiect.:D

 3. buna si pt inca o zi Pesah Sameah!
  sa o luam pe rand cu ceea ce a scris the old man:
  – bani nu stiu daca au existat vreodata , dar stiu ca mereu se spunea bani nu avem, plus ca acum mai este din pacate si criza si mare parte din donatori nu au ce dona, deci nu cred ca asta poate cadea pe umerii noii conduceri
  – taxa de membru s-a majorat cam peste tot si mi se pare normal acum cand toate se scumpesc
  – chirii nu stiu asa ca no comment
  – corul cred ca incet incet se va forma dar asta inseamna seriozitate nu doar din partea comunitatii ci si din partea oamenilor si sa fie mai bine coordonat ; dar chiar si asa primul pas s-a facut
  – mila nu prea am inteles dar sper din suflet ca
  exista
  – acum in ceea ce priveste gastile: din pacate intreaga comunitate este formata din gasti si sinanogute ; nu cred ca sunt mai multe sau mai putine dar stiu ca mai multi tineri se implica in programele comunitatii, sunt mai multi voluntari
  pot spune ca s-au facut programe frumoase anul acesta de Hanuka, de Purim si sunt sigur ca vor continua sa se faca .
  si, doresc sa subliniez ca acum simt ca se fac si ceva programe pt grupa mea de varsta si se incearca integrarea tinerilor.
  Asa ca, cred ca s-au facut lucruri bune dar exista si lucruri de imbunatatit. nu cred ca intr-un an se poate schimba totul si stiu ca niciodata nu poti multumi pe toti.

 4. Nu inteleg de ce se spune ca nu e cor si ca se va forma. Atunci cine a cantat de Hanuka si de Purim in sinagoga?
  Cine a cantat la TES? Cine a cantat la Pesach. Asta e chiar rea vointa sa negi ceva atat de vizibil. Ca nu e coordonare?
  Dar toate sms-urile care ne chemau la repetitii, si telefoanele?
  Cati dintre noi au venit?
  Dar oricum erau de asteptat reactii de genul celei a domnului batran care spune ca nu stie sa foloseasca internetul dar il foloseste.
  Veniti domnule atunci cand canta corul comunitatii ca sa stiti ca exista

 5. Referitor la prima parte a ultimei fraze a interventiei tale,David – cea de dinaintea virgulei ipotetice -, mi de pare mie, sau emana un usor iz de amenintare ?

 6. pt membru – posturile se aproba cand ajung eu la un calculator cu internet:D
  pt old man – nu amenint sub nici o forma dar doresc comenturi pe tema, nu conteaza daca sunt pro sau contra dar sa aiba legatura cu realitatea cum imi permit sa cred ca e cel care il postez mai jos

  Daca ne raportam strict la cele ce au fost pe afis în campania electorala si anume crearea unui birou dedicat relatiilor cu publicul, crearea unui post de director si înfintarea unei cafenele/restaurant casher acestea sunt înca în asteptare.
  Trebuie totusi sa fim realisti si sa ne raportam la ceea ce se putea face, la ceea ce trebuia facut si la ceea ce s-a facut. A existat o preocupare sustinuta pentru comunicarea cu membrii comunitatii, sarbatorile s-au transformat în momente placute de comuniune, sinagoga si serviciul religios au beneficiat de o atentie sporita, s-a inaugurat o sala noua dedicata cursurilor de Talmud Tora. Hanuca la Mariott si interviul din Adevarul trebuie punctate ca repere ale unui efort de creare de imagine în relatia cu opinia publica si liderii societatii. Petrecerea de Purim si Macholul ce se apropie fac parte din munca de a oferi tinerilor si nu numai momente deosebite jewish. Managementul resurselor a beneficiat de o preocupare atenta care aduce rezultate. Inteleg ca si in privinta uneia din cele mai spinoase probleme si anume aceea a cimitirelor incep sa se vada rezultatele unei munci sustinute. Disponibilitatea pentru un dialog constructiv, desi un reper de normalitate, trebuie si el mentionat.
  La capitolul in asteptare…asteptam un site bine structurat si updatat zilnic, o colaborare poate mai eficienta pe ansamblu cu JCC-ul, o utilizare a momentului alegerilor pentru delegati pentru folosul intregii comunitati.

  Trebuie de mentionat ca toate acestea sunt rezultatul muncii de echipa a celor alesi în fruntea CEB împreuna cu salariatii CEB ului în colaborare cu federatia, sponsorii si bine îneteles membrii comunitatii.

 7. Daca-mi permiteti, ce varsta are domnul un membru al comunitatii ? Internetul ? Il folosesc prin bunavointa altora. Este oare ceva rusinos ? Sau poate nu se preteaza decat la varsta dumisale ?
  Rusinica,domnule membrule !

 8. Ca sa explic domnului batran, asa cum se autodenumeste. Nu e o rusine sa nu stii sa folosesti calculatorul, desi am cunoscut oameni de 90 de ani care-l folosesc cu multa dexteritate. Cunosc un medic de 90 de ani care isi tehnoredacteaza autobiografia ce o va publica in curand si care joaca sah s.amad.p., dupa cum cunosc si tineri carora le e frica sa apese pe butonul de pornire.Precizez din nou, nu am spus – la modul critic ci constatativ. Deci domnule daca v-ati simtit lezat cu tot respectul imi prezint scuzele si va rog sa le acceptati.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s