Multumiri si cugetari

Mulţumesc tuturor celor care şi-au exprimat votul în favoarea mea la alegerile de duminică 16 mai 2010 pentru delegaţii la congresul FCER. Apreciez foarte mult numărul ridicat al voturilor primite chiar dacă la final nu m-am regasit pe lista celor 29 de aleşi.
133 de membrii ai comunitatii si-au exprimat increderea ca as putea sa fiu delegatul care sa ii reprezinte la congresul federatiei din iulie.Numarul nu a fost insa suficient. Aproape 500 de membrii ai comunitatii au ales sa vina la scrutinul de duminica pentru a alege cele mai potrivite persoane a lua decizii privind carmuirea comunitatii evreiesti autohtone in acest atat de involburat inceput al secolului 21.
Un link catre lista celor care au intrunit majoritatea sufragiilor si care vor decide viitorul populatiei evreiesti din Romania pentru urmatorii 5 ani il voi posta deindata ce va apare pe undeva.
Ps. Mai multe detalii , lista provizorie si un articol in ale carui opinii ma regasesc.
Ps 2 Acest post voi incerca sa il mentin fara comenturi.
Ps 3 Dupa ce am citit lista alesilor simt nevoia sa fac cateva observatii. Prima ar fi ca in special mai preocupati de soarta comunitatii sunt cei in varsta. Electoratul de varsta tanara si mijlocie nu a fost prea preocupat de aceste alegeri sau nu i-a inteles importanta.
Electoratul mai in varsta a venit in numar ridicat la vot si a votat persoane cunoscute de zeci de ani. Impresia e ca totusi tinerii nu au fost avuti in vedere. Se poate ca tinerii ce au candidat nu au prezentat incredere, pe de alta parte nici tinerii candidati nu s-au preocupat prea mult iar pe de alta parte au si fost “beneficiarii” unei campanii mai mult sau mai putin negative.
Acum pare tulburator ca doar 14 % din delegati sunt sub 50 de ani. La Iasi 50 % din delegati sunt sub 50 de ani. Ar mai fi putut intra cativa mai tineri dar mare diferenta in ceea ce priveste structura votarii la congres nu ar fi fost.
Cateva date statistice zic ca 10 din alesi au peste 80 de ani, 10 au peste 70 de ani,4 sub 50 de ani, iar varsta medie a celor alesi e de 71 de ani.
Modul in care a decurs votarea indeparteaza o parte din tineri de ceea ce inseamna implicare in procesul decizional al vietii comunitare. Imi recunosc preocuparea moderata privind alegerile culminand cu absenta de la vot si in acelasi timp consider ca experienta aceasta electorala a fost si prima si ultima in ceea ce ma priveste.
Ps 4 Cred ca alegerile au fost foarte interesante si din perspectiva din care au fost abordate de toti cei implicati: candidati, alegatori, nealegatori sau nemembri ai comunitatii. Pentru cativa a fost un real exercitiu de implicare responsabila comunitara, pentru multi un sondaj de public awareness, pentru altii un preambul pentru actul aditional de prelungire a contractului de munca, pentru altii o preocupare din lipsa de altele mai bune iar pentru altii o lipsa de preocupare in prezenta altora mai bune iar in final pentru cativa s-a dovedit un nesperat (sau de fapt sperat si asteptat) prilej de bucurie si mistocareala cu privire la insuccesul unora (ghici ciuperca).
Ps 5 Un nou venit in lumea blogurilor mi-a atras atentia asupra unui aspect interesant.Acum ceva timp in urma in timpul unor alte alegeri care se suprapuneau pe un alt program ce avea loc in departare, alegeri unde votul tinerilor era apreciat s-au depus eforturi din toate partile pentru ca tinerii sa poata vota si sa rezulte finalul dorit.
Gata cu ps-urile. De acu incepe continuarea.
Depunerea candidaturilor pentru toate funcţiile de conducere ale F.C.E.R, Comisia de Cenzori şi Preşedinte al Comisiei de Etică şi Mediere se va face la Comisia pentru organizarea şi desfăşurarea Congresului, în perioada 20.05.2010-14.06.2010 (data poştei). Corespondenţa pentru Comisie va fi adresată la Cabinetul Preşedintelui F.C.E.R cu menţiunea „Pentru Comisia de organizare şi desfăşurare a Congresului”.
Regulamentul de organizare şi desfăşurare a Congresului F.C.E.R va fi afişat la sediul C.E.B din strada Sf. Vineri nr. 9-11, la Sinagoga Mare din strada Adamache nr. 9, la sediul D.A.S.M din strada Maximilian Popper nr. 8 şi la JCC, strada Popa Soare nr. 18, începând cu data de 14.05.2010.

Advertisements

2 thoughts on “Multumiri si cugetari

  1. Imi voi permite si eu sa prezint cateva consideratii personale.. Am citit si cele scrise de Aurel in blogul sau asa ca ce voi scrie va face referire si la opiniile acestuia.
    Faptul ca 10 tineri in afara celor alesi au primit peste 100 de voturi nu reprezinta un esec . Eu cred ca este un succes partial. Deci continuati nu asumandu-va un esec ci dezvoltand un succes partial.Peste 20% din cei ce au participat la vot le-au aratat incredere ceea ce e un inceput. Orice succes se construieste prin pasi succesivi prin acumulare asa ca rezultatul de acum trebuie sa fie considerat un inceput. Cu siguranta tinerii vor invata din acest rezultat ca nivelul lor de implicare in viata comunitara va trebui sa fie mai mare. Nu e suficient sa participe doar la sarbatori la formatia de dansuri si la cor. Sunt atat de multi oameni in varsta singuri ce nu ies cu siguranta decat greu din casa pentru care o vizita o data pe saptamana pentru jumatate de ora de conversatie inseamana un balsam o prelungire a vietii. Un telefon sa fie intrebati de sanatate sau daca nu vor sa li se cumpere ceva ar face ca acesti tineri sa fie cunoscuti. Nu cred ca e prea greu ca macar o data pe luna acei tineri care au masini personale sa scoata intr-un parc cateva persoane varstnice singure care stau in casele lor si nu la camin. Prin asta s-ar face mai cunoscuti si iubiti mai mult. Acest gen de vizita la oameni in nevoie, nu neaparat materiala ci in special afectiva este necesara. Si pentru tineri ar fi un castig. Sunt printre acei oameni singuri si nedeplasabili unii intelectuali de marca. O conversatie cu acestia nu poate decat sa imbogateasca mintea si sufletul unor tineri. Nu luati cele spuse de mine ca o critica. E doar o sugestie a unui om ce tine mult la tineri si care crede ca implicarea lor in actul decizional este esentiala. Sunt de parere ca voi tinerii sunteti legatura noastra cu realitatea cu societatea actuala. Ca voi puteti sa ne faceti sa supravietuim ca si grupare umana etnica si religioasa . Voi sunteti legatura noastra cu viitorul. Nu puneti la inima modul in care sunteti atacati de fapt de un singur individ ce-si spune lider. Am fost unul din oamenii care au primit indicatii de la el. Asta nu a facut decat sa va acord votul meu. Statutul de lider trebuie castigat prin modul in care iti atragi simpatie si incredre si nu prin manipulari josnice practicate de un om lipsit de cel mai elementar simt moral care minte cu nerusinare si isi aroga merite si calitati ce nu le are. Fac parte din categoria celor peste 65 de ani dar am incredere in voi tinerii si va doresc tot binele.

  2. Am dubiile mele ca ati fi primit indicatii desi inteleg ca indicatii s-au primit. Acum inca nu am aflat exact ce indicatii, cu ce amplitudine si cu ce folos.
    Orice indicatii s-au primit sau nu, rezultatul votului a fost datorat membrilor comunitatii ce au venit la vot si au votat. Rezultatul e unul obtinut in mod corect si trebuie respectat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s