Candidati la alegeri FCER

Candidatii la Congresul FCER sunt dupa cum urmeaza
pentru Presedinte FCER
Aurel Vainer
Corneliu Sabetay
pentru vicepresedinte
Paul Schwartz
Corneliu Weiss
pentru secretar general
Albert Kupferberg
Ivan Truter

La consiliul de conducere
pentru cele 16 locuri rezervate presedintilor de comunitati s-au inscris 21 de candidati
pentru cele 11 locuri dedicate membrilor comunitatilor s-au inscris 24 de candidati

De asemenea la functiile de cenzor va fi o competitie apriga pe cele 4 locuri fiind inscrisi 4 candidati.

De asemenea cred ca e momentul pentru a aprecia la adevarata valoare schimbarile facute in regulamentul de organizare si desfasurare a alegerilor care asa cum s-a apreciat la momentul votarii de multi presedinti de comunitati cu mare experienta “aceste conditii servesc alegerii unor oameni capabili si ne feresc de accederea la functii de conducere a unor persoane necorespunzatoare” (Realitatea Evreiasca nr 340-341 pag 12).
Mai buna demonstratie a chibzuintei si intelepciunii comunitare de care s-a dat atunci dovada este stacheta la care se ridica contracandidatii celor ce sunt acum in functie.
E greu de imaginat ceea ce s-ar fi putut intampla daca aceasta prevedere nu s-ar fi votat la reuniunea din 2-3 mai 2010.

comment 1
In cazul in care exista cineva interesat de aceste alegeri atunci exista posibilitatea de a afla lucruri interesante accesand link ul de mai jos.
Buletin informativ despre alegeri

Comment 2

Nu doar in link ul indicat mai sus se pot gasi informatii utile. Detalii despre biografia candidatilor apar din diferite surse. Astfel, unul din candidati are pagina de facebook iar acolo realizatorul paginii de facebook (care nu e candidatul) a postat punctele esentiale ale cv-ului candidatului. Un aspect deosebit de interesant este judetul de bastina indicat si anume Arges, informatie care nu poate decat sa confirme gradul inalt de preocupare.
E adevarat ca prima referinta de pe google privind Stefanestiul indica “Ştefăneşti (în trecut Florica) este un oraş în judeţul Argeş, Muntenia, România” insa indemnul presedintelui tarii lansat in vara anului trecut privind eficienta motorului de cautare mai sus indicat nu trebuie urmat mereu.
Setarile din facebook nu permit a se indica Stefanesti Botosani. Deci cel care a luat prea in serios google-ul e un slujbas de la facebook, care devine si responsabil pentru faptul ca acum nu mai pot eu sa imi inscriu orasul de resedinta. Deci unica posibilitate era de a se indica Stefanesti Arges…sau de a nu se scrie nimic la oras de resedinta.
Daca cineva a inteles ca acest profil de facebook ar fi fost conceput special pentru aceste alegeri, acel cineva a inteles gresit. Profilul a fost creat pe la sfarsitul lunii ianuarie 2010.

Tot legat de acest profil de facebook unii cititori s-au declarat nedumeriti de optiunea politica declarata si anume FCER, mai ales cititorii la curent cu statutul FCER unde se declara ca FCER ar fi o organizaţie neguvernamentală apolitică.
PS la ps
Pentru un post care nu are aproape nici o citire cred ca i-am dedicat cam mult timp.
Incerc sa clarific totusi o chestiune. Asadar…
In Sedinta din 27 august 2008, Guvernul Romaniei a aprobat, prin Hotarare, recunoasterea Statutului Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania – Cultul Mozaic.
Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 670/29 septembrie 2008.
articolul 2 zice asa
Art.2 F.C.E.R.-C.M. este organizaţie neguvernamentală, apolitică, nonprofit, persoană juridică de utilitate publică, cu profil etnic, religios de cult mozaic, cultural, social şi educaţional.
In constitutia Romaniei la articolul 62 se scrie asa
(2) Organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care nu întrunesc în alegeri numărul de voturi pentru a fi reprezentate în Parlament, au dreptul la câte un loc de deputat, în condiţiile legii electorale. Cetăţenii unei minorităţi naţionale pot fi reprezentaţi numai de o singură organizaţie.
Acum eu raman la opinia desi are un deputat in parlament, FCER nu e o o formatiune politica asa cum e precizat in linkul de pe pagina de internet a Camerei Deputatilor

Advertisements

2 thoughts on “Candidati la alegeri FCER

  1. Pingback: Lista candidati – delegati Congres FCER « Davidlev’s Weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s