Impreuna pentru Gilad

Unde ? Sinagoga Mare din strada Adamache
Cand? Miercuri 23 iunie ora 19 00
Pentru ce?
In iunie 2010 se implinesc patru ani de cand Gilad Shalit a fost rapit de catre miscarea terorista Hamas si tinut ostatic, impotriva tuturor principiilor drepturilor umane si a tuturor prevederilor acordurilor internationale.

Comunitatea Evreilor Bucuresti va invita la un eveniment de amploare, de sustinere a eforturilor de eliberare a lui Gilad.

Aceasta intalnire este un semnal de alarma prin care se doreste sprijinul autoritatilor romane in intarirea eforturilor internationale de eliberare din captivitate a lui Gilad. In acelasi timp se doreste solidaritatea cu statul Israel in momentele grele prin care trece si transmiterea unui mesaj de pace din partea noastra, a evreilor din Bucuresti si din Romania dar si din partea prietenilor din societatea romaneasca”

Gilad Shalit născut la 28 august 1986 este un soldat israelian care a fost capturat la 25 iunie 2006 de către militanţi palestinieni. El a fost răpit la punctul de trecere a frontierei Kerem Shalom şi este tinut prizonier în Fâşia Gaza de către Hamas de atunci.

Shalit este primul soldat israelian capturat de către militanţi palestinieni dupa Nachshon Wachsman în 1994. Shalit deţine cetăţenia franceză, fapt care a încurajat Franţa şi Uniunea Europeană să se implice într-o anumită măsură, în eforturile de eliberare. El a primit cetăţenia italiană, de asemenea, după răpire.

Hamas a refuzat cererile din partea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii pentru a permite CICR să viziteze prizonierul. Mai multe organizaţii pentru drepturile omului au declarat că termenii şi condiţiile de detenţie sunt contrare dreptului internaţional umanitar. În schimbul eliberării sale, Hamas cere eliberarea tuturor femeilor şi minorilor prizonieri palestinieni detinuti în Israel, precum şi o 1000 prizonieri condamnati de către instanţele israeliene pentru acte de terorism.

Advertisements

One thought on “Impreuna pentru Gilad

  1. O sală aproape plină s-a incumetat pe o vreme mohorată să işi arate sprijinul faţă de soldatul israelian răpit şi deţinut ostatec de 4 ani de zile.
    Cei aflati in fruntea institutiilor evreiesti din Romania alaturi de reprezentanti diplomatici si ai societatii romane si-au aratat sprijinul si solidaritatea pentru drama traita de familia soldatului Gilad Shalit si de intreaga societate israeliana, de poporul evreu si de intreaga lume civilizata.
    Momentul a fost marcat de aprinderea de lumanari de catre cei aflati in sala in momentul rugaciunii rostite de rabin iar apoi baloanele alb albastre ce s-au inaltat spre cer in curtea sinagogii au dus simbolic cu ele speranta eliberarii lui Gilad Shalit si pacii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s