Prima zi de ulpan…. sau?

A venit si prima zi de scoala dupa ce ultima zi de scoala se incheiase cam de demult.
Trebuia de fapt sa vina dar s-a mai amanat nitel. La 8 jumatate sala cea mare de jos era plina ochi si peste 100 de persoane asteptau pline de entuziasm sa fie repartizate. Si persoanele din sala erau doar vorbitoare de engleza, cele vorbitoare de rusa fiind in alta sala.
Asteptarea primei lectii de ebraica se mai prelungeste insa putin pana marti. Si asta ca pentru ziua de azi ni s-au rezervat o serie de surprize. Astfel de dimineata am fost repartizati in 4 grupe (vorbim in continuare doar de cei vorbitori de engleza) unde am facut diverse actvitati binecunoscute de la diversele seminarii. Ne-am prezentat, apoi voluntari au incercat sa isi aduca aminte cat mai multe nume (cand ne-am prezentat mai trebuia sa zicem si un cuvant care trebuia si acela memorat), ne-am aliniat apoi in functie de nume, marimea de la pantofi sau culoarea ochilor. Dupa o mica parte a urmat o discutie mai seriosa pe statii despre ce insemna Israelul pentru noi: patria stramoseasca, un loc pentru o viata mai buna si tot asa…..( la noi in grupa nu a ales nimeni ca ar fi un loc al suferintei unde sunt multi ce trebuie ajutati:))
Revin acum si la o capitulare a unor numere:
astfel
62 de ani de cand exista Ulpan Etzion
123 e promotia pe care o voi absolvi
230 de numarul total al cursantilor din care 30 nu locuiesc in campus
grupele de ivrit s-au afisat si ele si sunt dupa cum urmeaza
alef 1, alef +, alef 2, alef 3, 2 grupe de alef 4, beit 1 si 2, gimel si dalet.
Dupa cum scriam in alt post eu sunt la alef 3.
Dupa masa care s-a desfasurat intr-un ritm mai alert dat fiind patul ca erau reuniti toti cursanti iar sala de mese nu are o capacitate mai mare de 75 de locuri am plecat intr-o mica excursie la muntele Herzl. Acesta e tot in Ierusalim, acolo e mormantul lui Theodor Herzl si al majoritatii personalitatilor statului Israel si cimitirul militar si alaturi Yad Vashem muzeul dedicat victimelor Holocaustului.
Acolo am vizitat si muzeul Herzl, un muzeu extrem de interesant conceput care prezinta opera lui Theodor Herzl in ceea ce a stat la baza fondarii statulu Israel.
Ma opresc aici acum. Voi povesti in urmatoarea postare despre ceremonia din aceasta seara si despre ceea ce se va intampla maine dimineata.
In alta ordine de idei…
Cel mai probabil ca luni 17 ianuarie 2011 se va mai intampla un mic eveniment, si anume la 3 ani de la prima postare a acestui blog aceasta va trece de 50 000 (cincizecidemii:) de vizualizari.
Seria multumirilor trebuie sa continue tuturor celor care au facut posibila trecerea acestui prag la varsta de 3 ani.
Cu lipsa de modestie fac putina reclama si constat ca la cautarea “cum se reziliaza un contract orange” (stiu..am ce am cu ei) google scoate la rezultate al 5-lea din prima pagina, “evreii din Radauti” – primul rezultat, ” congres fcer” (stiu ca a trecut da na..) primele 3 rezultate si chiar la subiectul ” reducerea saraciei” al treilea rezultat.
Multumesc inca o data tuturor cititorilor care au facut posibila trecerea acestui prag si desi stiu ca in ultima vreme numarul postarilor se redusese dramatica aceasta situatie se va remedia in perioada urmatoare.

Advertisements

One thought on “Prima zi de ulpan…. sau?

  1. Am ramas adinc impresionata ce frumos scrii , ce talent ai. Te felicitam si-ti dorim mult succes. Pot sa te sun la mobil ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s