Adevarata prima zi de ulpan

Si a avenit si adevarata prima zi de ulpan.
Dar mai inainte…ieri seara …duminica adica….am fost dusi la Jcc-ului din apropiere (foarte aproape ca distanta da trebuie urcate cateva sute de scari:) (oricum ne-au dus cu autocarele).
Un punct de mare interes urma sa fie prezenta si discursul vice-primaritei din Ierusalim (care surpriza-surpriza nu a mai pututu ajunge).
Totusi a concertat o formatie locala iar inaintea ei a cantat un coleg de ulpan de prin America de sud, coleg cu talent in domeniu. Apoi s-au pus cateva piese israeliene, cateva internationale, una din Rusia iar la final formatia a revenit cu binecunoscutul Yahad (impreuna). Ca sa ma exprim asa mai a la radio vacanta, buna dispozitie a insotit toata aceasta manifestare. Totusi ca sa ma exprim a la un alt cunoscut avem foarte multe realizari dar avem si neajunsuri. Si anume nu s-a pus nici un dans israelian.
Dimineata la 8 jumatate a inceput cu adevarat ulpanul. Usor usor ne-am adunat si la final eram mai multi decat ne asteptam.
Adica?
pe masura ce au inceput celelate clase ni s-au mai alaturat cativa colegi care si-au dat seama ca nu erau la nivelul corect. Desi cineva de exemplu facuse la test foarte bine, nivelul real nu era pe masura rezultatelor la test.
Revenind la partea de statistica la sfarsitul orei aveam colegi din: Statele Unite, Franta,Belgia, Australia, Brazilia, Gruzia, Rusia, Moldova si am sa completez informatia asta daca am uitat ceva.
Desi sunt evident singurul din Romania inca 2 colegi au descendenta romaneasca.(cunostinte de limba romana insa nu).
Revenind si la evenimentul anuntat in postul anterior azi s-a trecut pragul de 50 000 de vizualizari.
Inca o data multumiri tuturor pentru aceasta realizare iar numarul mai ridicat de citiri din ultimele zile ma motiveaza o data in plus.
Sa revenim la ulpan. S-au citit cateva propozitii fiecare cu un alt verb de baza si cu cuvinte de baza, s-a citit si tradus un cantec pentru copii “va fi bine” si in final am cantat “Hine ma tov”. De fapt nu final..era doar pauza.
Surpriza surpriza insa…(ma rog ni se zisese si ieri) ne-am adunat iar toti vorbitorii de engleza in sala de jos unde…..un domn care se implica foarte mult in activitatile de aici de la ulpan a tinut o prezentare in fata celor adunati in sala. De la el am aflat ca unul din primii cursanti ai Ulpan Etzion a fost Ephraim Kishon. Totusi captivanta alocutiune nu a tinut mai mult de doua ceasuri iar unul din momentele ei culminate a fost momentul cand domnul cu pricina ne-a intrebat daca ne plictiseste. Trebuie insa sa recunosc ca modul cum unii din ascultatori duceau o crunta batalie cu mrejele lui Mos Ene mi-a adus aminte de anumite momente din Bucurestiul nu de mult lasat in urma. In acelasi timp am inceput sa inteleg care poate fi valoarea unui telefon cu acces wireless in astfel de momente.
In postul urmatorul voi prezenta partea intai din procedurile birocratice ce insotesc procesul de Alya si sederea la Ulpan Etzion.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s