Tu Bishvat la Ulpan Etzion

Pentru cine nu stie Tu Bisvat e o sarbatoare evreiasca si anume noul an al pomilor.
Traditia e de a se planta pomi si de a manca diverse fructe uscate si nu numai.
Pentru mai multe informatii despre Tu Bishvat CLICK AICI.

Cum s-a sarbatorit aici la Ulpan Etzion Tu Bishvat?
La ora 12 s-a desfasurat o ceremonie frumoasa in fata cladirii. Cursantii s-au asezat pe scari iar in fatza (iertare da nu stiu de ce nu merg diacriticele) au rostit mai intai cateva mici cuvantari cei din managementul campusului si un domn de la ministerul absorbtiei.
S-a continuat cu un program artistic deosebit, o cursanta cu talent la vioara a cantat 2 melodii, un alt cursant cu talent la chitara a prezentat un moment impreuna cu cativa colegi (ar fi trebuit sa fie un grup vocal mai mare insa se pare ca o parte a grupului nu se simtea bine) iar apoi de la fiecare grupa s-a prezentat un moment.
De la grupele mai avansate s-au rostit in ebraica detalii despre sarbatoare, s-a jucat o sceneta cu un pom ceva 😀 iar de la grupele alef unde sunt si eu s-a rostit cate o fraza in cat mai multe limbi in care se ura succes in noua viata din Israel.
Dat fiind numarul de elevi cunoscatori ai limbii romane, eu am fost voluntarizat in a rosti mesajul in limba romana care a si fost inteles de multa lume.:D
Apoi s-au impartit paharelele de vin si tavile cu fructe specifice sarbatorii. Vremea foarte frumoasa a contribuit la succesul ceremoniei care s-a incheiat cu plantarea unui pom iar cei doritori au putut sa astupe cu putin pamant groapa creata initial pentru aceasta plantare.
Seara a avut loc o alta celebrare de aceasta data in sala principala, Moadon unde un rabin care se implica activ in viata de aici a organizat un seder reusit avand ca ingrediente vin si fructele specifice la discretie si o formatie care a cantat aproape neintrerupt.
Am pus poze pe facebook care probabil vorbesc mai bine despre intreaga zi.

Advertisements

One thought on “Tu Bishvat la Ulpan Etzion

  1. deci stai sa inteleg. Tu te duci acolo unde ar trebui sa incepi sa vorbesti numai in ivrit pentru a exersa cat mai mult, si se presupune ca trebuie sa inveti ivrit cat mai mult si mai des si cu toate astea, esti “voluntarizat” sa vorbesti in romana pentru, si anume, tine insuti? Haha…ce m-as mai fi amuzat si ce povesti as fi spus in romana facand misto de toti cei din jur:)))
    Da stiuc a tu esti baiat de caracter, nu asa ca mine:P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s