3 saptamani de ulpan

Azi s-a terminat cea de a treia saptamana de ulpan. Profesoara inainteaza sustinut cu materia fiind constienta ca aceasta se aduna dar in acelasi timp trebuie sa recunosc ca elevii nu se omoara cu invatatul. Temele acasa si lectiile de invatat sunt rezonabile insa se intampla sa se vina la clasa cu lectia nepregatita. 😀
Azi 3 februarie am avut o mica ceremonie in care am primit Teudat Zeut -ul adica actul de identitate israelian. Directorul centrului de absorbtie a tinut o cuvantare scurta (in ebraica) in fata unei sali aproape pline in care a punctat asupra importantei momentului care in esenta oficializeaza obtinerea cetateniei israeliene.
Tehnic vorbim despre cei ce au aplicat pentru obtinerea Teudat Zeut-lui prin intermediul centrului de absorbtie si nu au mers direct la ministerul de interne.
Tot azi in cadrul orei au venit sa ia legatura cu noi 2 asistente sociale ce lucreaza in cadrul centrului de absorbtie. Chiar ma gandeam sa scriu ca desi au trecut 3 saptamani nu a existat vreun demers din partea celor de la Ulpan de a ne ghida in ceea ce ar trebui sa fie viata post ulpan. Aceste 2 asistente s-au prezentat, ne-au prezentat care ar fi rolul lor in a incerca sa ne ghideze in viitorul nostru israelian si apoi ne-au antrenat intr-un joculet in care au pus pe podea carti de joc cu merlin (se pare un vrajitor ceva:D ), carti de joc cu diferite momente din viata acestui personaj de care eu sunt complet strain.
Fiecare trebuia sa aleaga 2 imagini reprezentative pentru ceea ce a fost inainte de a veni aici in Israel si ceea ce va fi de acum incolo. Momentul a fost destul de reusit, desi cativa au refuzat sa intre in joc, majoritatea au participat. In principal ideea ce a reiesit a fost ca majoritatea duceau o viata buna in locurile de unde au venit insa au simtit ca aceasta viata nu e completa iar solutia pentru aceasta a fost emigrarea in Israel. Timpul limitat si faptul ca discutia s-a purtat in ivrit iar ivritul nostru inca nu e scena pentru metafore prea elaborate au incorsetat discutia, insa unii din colegi au abordat-o cu o sinceritate creatoare a unor momente mai emotionante.
A mai debutat si o seara dedicata catecelor israeliene unde invatam cantecele si apoi incercam sa le cantam apoi (o reeditare a corului bucurestean insa deocamdata nici un cantec nu s-a suprapus).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s