Despre Israel la 5 luni

Scriu acest post inainte de a se face cele 5 luni in Israel. Ce se intampla dupa 5 luni este ca se termina scoala si cazarea asigurata iar fiecare trebuie sa infrunte viata adevarata si sa isi asigure pe cont propriu existenta.
Asadar scriu acest post cu impresii la acest moment, urmand ca odata cu trecerea timpului cand imi voi reciti scrierea sa ma amuz cat de naiv voi fi fost sau cat de realist voi fii analizat chiar de la inceput societatea israeliana.

O colega de clasa a ales ca tema pentru prezentarea orala de la examen tema- de ce a ales sa locuiasca in Israel.
Printre altele a zis ea la un moment dat – si citez “cred ca ma potrivesc in Israel – vorbesc mult, ma bag in lucruri care nu ma privesc si sunt si nitel obraznica” ( traducere relativa din ebraica).

Pornind de la descrierea de mai sus intradevar cred ca lumea e comunicativa, deschisa dar si mult mai directa trecand poate uneori peste granita intre care sunt asezate manierele, tupeul si obraznicia. Pe de alta parte lumea pare si mai amabila, mai deschisa in a oferi ajutor. Tara e si destul de mica si confera un sentiment de apropriere mai mare intre oameni. Lucrurile se fac cu seriozitate si destul de multa promptitudine, as zice, insa si cu echilibru si zambetul pe buze fara incrancenare sau stres exagerat.

Mai am impresia ca viata e si mai dreapta aici, ca societatea este asezata dupa o ierarhie mai proportionata cu munca prestata. (mai dreapta, nu dreapta :).

Advertisements

2 thoughts on “Despre Israel la 5 luni

  1. asa…si? ai terminat descrierea? sau ai dat publish inainte sa apuci sa termini? ca eu astept infrigurata sa vad la ce sa ma “astept” prin decembrie asa:) Oricum iti tin pumnii, tie pionierule!:)

  2. Cam scurta descrierea…asa e..
    Mersi mult pentru pumnii stransi.
    Cu siguranta voi avea mult mai multe de povestit in perioada urmatoare si o voi face.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s