Cu autobuzul prin Israel

Incep cu sfarsitul, care e cea mai picanta faza. Azi am mers cu un autobuz in care soferul intreba calatorii la fiecare intersectie ce trebuie sa faca stanga, dreapta sau inainte!!!!!!!!!!!!

Cand s-a schimbat sistemul de transport acu o luna si jumatate auzesem de soferi care conduceau cu harta in poale nestiind exact dinainte pe unde vor ajunge.

Odata cu angajarea mea am ajuns sa fiu nevoit sa folosesc din ce in ce mai mult sistemul de transport public. Cu siguranta nu e cel mai pus la punct dar in acelasi timp nu e grozav de folosit.
Mersul cu autobuzul e si un prilej bun de a mai observa cate ceva despre cum se poarta lumea aici. Trebuie sa recunosc mai intai ca observ multa nesimtire. Oameni, inclusiv soldati care stau cu ditamai rucsacele in spate limitand spatiul din autobuz. Soferi care inchid usa desi mai sunt destui calatori ce ar vrea sa intre.
In acelasi timp am facut intr-o dimineata intr-un autobuz destul de plin 70 de minute pentru un drum pe care il fac pe jos in 40 de minute iar nimeni nu a facut scandal.
Soferii sunt in general destul de nesimtiti neavand prea multa rabdare.
Eu beneficiez de ajutorul unei aplicatii de Iphone pentru a stii ce autobuz trebuie sa iau dar vad ca soferii nu prea stiu exact sa dea indicatii corecte privind alte trasee,
Am fost martorul si unei scene deosebite. Un sofer de autobuz ce initial intr-o statie a inchis usa considerand ca niste fete ce se indreptau catre autobuz aveau o viteza prea mica lasandu-le sa mai astepte 20 de minute, ulterior a lasat un chinez ce parea coplesit de necazuri sa calatoreasca fara a plati biletul mai ales ca apoi mai trebuia sa ia un autobuz pentru a ajunge unde avea nevoie.
Cand sa coboare chinezul a insistat sa plateasca iar soferul nu a avut ce face. Un mic bine tot i-a facut intrucat fiind deja in zona Tel Aviv-ului pretul biletului era de 6 , 4 Sekeli si nu 10 cat era cand se urcase in Herzlya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s