Presa din Romania :(

Joia trecuta au avut loc in sudul Israelului in apropiere de Eilat o serie de atentate teroriste coordonate . Teroristii proveniti initial din Gaza s-au infiltrat prin lunga si nu prea pazita frontiera cu Egiptul. Au murit 8 cetateni israelieni,  atat civili cat si militari . In actiunea de urmarire a teroristilor care s-au retras pe teritoriul egiptean au fost ucisi si 5 soldati egipteni.
Imediat a urmat actiunea armatei israeliene de atac asupra liderilor formatiunii teroriste din Gaza care a organizat atacurile, urmand apoi o serie foarte lunga de rachete lansate din gaza catre sudul Israelului in care au fost ranite numeroase persoane iar una a decedat.

Ce intelege presa din Romania din aceatsa situatie?
Gandul – prin ilustrul “ziarist” Andrei Luca Popescu
Cel mai important aliat al Israelului din Orientul Mijlociu s-a enervat. Ce eforturi face Tel Aviv pentru a repara situaţia

Totul a pornit de la un schimb de atacuri cu rachete şi mortiere între israelieni şi palestinienii din Fâşia Gaza, care în ultimele zile s-au intensificat. În acest schimb de focuri, trei militari egipteni au fost ucişi (la graniţa dintre Egipt şi Israel sunt staţionaţi aproximativ 1.000 de soldaţi, pentru a asigura securitatea Canalului Suez). A fost vorba de un accident, au susţinut oficialii israelieni. ( unde e canalul de Suez, unde e granita cu Israelul, ce schimb de mortiere sa fie ( doar o parte trimite si doar o parte le primeste)

Tel Aviv a calificat atacurile venite din Gaza drept teroriste, pentru că în urma lor au murit civili. Răspunsul israelian a fost însă pe măsură. (cum se poate comenta o asemenea fraza???)

Luciana Pop de la Evenimentul Zilei nu e nici ea mai aproape de realitate

Titlul din ziar – Tensiuni între Cairo și Ierusalim: Drapelul egiptean, ridicat pe Ambasada Israelului

Mii de egipteni au protestat din nou în faţa Ambasadei Israelului din Cairo, azi noapte, în urma uciderii a cinci poliţişti egipteni.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s