Impresii locale

Mai precis despre israelieni

poate complet gresite insa acum astfel percepute

– o trasatura pe care o regasesc des este cea definita de termenul nesimtire – exemplele vor fi predominant din sfera mijloacelor de transport in comun, dar asta nu cred ca le anuleaza relevanta

– soferii sunt teribil de nesimtiti, vorbesc cu pasagerii de parca le-ar face o mare favoare, pun mereu frane bruste sau accelereaza aiurea in giratorii poate doar de a vedea cum pasagerii isi tin sau nu echilibrul, inchid usa de la autobuz desi mai sunt oameni care vor sa intre sub pretextul ca e plin  si o foarte des intalnita intamplare, inchid usile daca considera ca pasagerii nu se indrepta cu destula voiciune catre autobuz

– pasagerii sunt si ei exemple de nesimtire, stau cu rucsace voluminoase in spate ( mai ales soldatii) ocupand astfel practic inca un loc si contribuind la acei calatori ramasi afara de care pomeneam mai sus, stau ciorchine in partea din fata autobuzului in timp ce in spate e loc berechet,

Recunosc ca la capitolul servicii (banca, ministere, asigurare sanatate) lumea a fost amabila si cooperanta. Doar la Ulpan Gordon in Tel Aviv am intalnit o secretara ca pe vremuri in Romania, le zicea tuturor ca nu are timp, ca e foarte ocupata, nu raspundea la telefon, o figura deosebita.

pe masura ce inspiratia ma va vizita voi updata postul

Advertisements

3 thoughts on “Impresii locale

 1. Chiar in aceasi zi in care am postat cele de mai sus am observat alte doua episoade, tot in aautobuz ( asta e , calatoresc cu 6 autobuze zilnic, e o intreaga lume)

  – la o statie in Ranana se urca un grup de tineri cu dezabilitati , mentale mai precis. Unul din ei care statea in fata si tot incerca sa bata palma cu calatorii ce se urcau si care evident era refuzat permanent, primeste de la soferul de autobuz 2 bomboane. Un alt tanar cu probleme vine din spate si doreste de la celalat tanar una din bomboane. E refuzat si desi soferul ii face semn sa vina ca are si pentru el se duce suparat inapoi in spate. Peste cateva minute un alt tanar cu probleme vine la sofer, ii cere bomboanele si i le duce celui care acum statea suparat in spate.

  – seara in drumul spre Tel Aviv se urca 2 femei religioase, o femeia si cu fiica ei. Ele s-au urcat in Ranana, aveau abonament insa care nu era valabil in acea zona. Soferul le cere sa plateasca, ele refuza si ii zic ca se vor da jos la urmatoarea statie. Soferul care initial fusese destul de malitios cu ele le zice sa ia 2 brosuri care explica ce e cu zonele si cu abonamentele. si le zice sa le citeasca sa inteleaga cum sta de fapt treaba si ca se pot da jos si mai incolo, important e sa fie lamurite. Dupa cateva statii femeile se tot faceau ca citesc brosura, fata o tot intreba pe mama care e defapt treaba soferu nu mai zicea nimic. Pana la urma femeile s-au dat jos unde era de fapt destinatia lor, zona un care erau deja in aria abonemantului si i-au multumit soferului zicandui “bemet ben adam” adica intradevar un om.

 2. Revenind la acest sofer, ei bine el isi ratase cu siguranta meseria si anume ar fi trebuit sa se faca actor de comedie.
  Cu fiecare din calatori incropea un mic dialog iar una din cele mai amuzante situatii a fost urmatoarea
  de obicei soferul cand se apropie de statie daca nu are calatori care vor sa coboare da un claxon pentru a vedea daca in statie e cineva interesat sa urce si doar daca primeste semnale ca da opreste
  intr una din statie era o domnisoara foarte draguta, soferul da claxon, ea ii face semn clar ca nu vrea sa urce, el opreste autobuzul, deschide usa in dreptul ei si o intreba ” nu vrei s acalatoresti impreuna cu noi?”
  fata era cam descumpanita si a balguit ca de fapt ea asteapta pe cineva:D

 3. Revenind la secretara de la Ulpan Gordon.
  Am mers azi dimineata sa platesc cursul la care m-am inscris si care incepe in noiembrie si are loc seara.
  Am nimerit la secretara acra.
  De la inceput mi-a dat replica geniala ca nu pot plati pentru ca e dimineata si cursul are loc seara.
  Nu am lamurit-o ca nu pot veni seara, ca avansul l-am platit dimineata insa cand i-am zis ca poate cealalta secretara e capabila sa imi incaseze banii a devenit mai cooperanta.
  Acum nu mi dau seama de ce voia sa ma insele putin la bani. Doar cu 6 sekeli. Nu prea intelegeam de ce dar aici nu am mai combatut.
  Insa pana la urma acritura s-a blocat in operatiunea computerizata de incasare, a fost nevoita sa apeleze la cealaltra secretaracare era si pentru mine planul de rezerva salvator. Cealalta secretara mi-a incasat cat trebuia asa ca am scapat de a mai avea treaba la secretariatul Ulpan Gordon.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s