Inceput de noiembrie in Israel

Inspiratia de a scrie pe blog inca nu a revenit in forma asa ca am decis sa scriu despre ce se mai intampla in Israel in primele zile din noiembrie.

Cel mai vehiculat subiect este cel ce priveste Iranul si un posibil atac asupra locatiilor din Iran legate de programul nuclear al Iranului.

Iranul desfasoara de mult timp un prgram nuclear secret al carui scop este crearea unei bombe nucleare.

Aceasta adaugat la declaratiile permanente ale oficialilor iranieni in frunte cu presedintele tarii Ahmadinejad referitoare la necesitatea distrugerii Israelului face ca subiectul sa fie in prim plan in Israel.

Azi 3 noiembrie a avut loc in Tel Aviv un exercitiu de simulare a unui atac cu rachete asupra populatiei civile, dupa ce zilele trecute s-a discutat despre un exercitiu al fortelor aeriene desfasurat la o baza militara din Italia si despre testarea unei rachete care evident dat fiind suprafata tarii a putut fi vazuta cu ochiul liber de o mare parte a populatiei.

Voci din SUA avertizeaza asupra extinderii conflictului ce ar urma unei asemenea interventi, voci din Israel avertizeaza si asupra sanselor minime de reusita ale unei asemenea interventii, Iranul anunta ca e pregatit pentru a fi atacat si ca riposta sa nu se va lasa asteptata iar din Marea Britanie vin vesti ca marina statului englez s-ar pregati sa trimita trupe in zona pentru a interveni in caz de nevoie.

2000 de km de strabatut pentru a ataca 18 locatii situate in bunkere foarte bine protejate in timp ce avioanele ar fi si ele la randul lor atacate fac din aceast plan unul foarte dificil de realizat cu rezultatele dorite. In cel mai bun caz s-ar estima ca doar s-ar mai amana programul nuclear iranian cu cativa ani.

Amanarea aceasta a fost reusita pana acum prin diverse mijloace cum ar fi virusi informatici ce au afectat functionarea sistemelor sau asasinarea unor oameni de stinta iranieni.

In 1981 Israelul a atacat cu succes o uzina nucleara a Iranului iar mai recent in 2007 acelasi tip de operatiune a fost indreptata asupra unei locatii din Siria.

Desi in aceste zile subiectul e foarte discutat, el cu siguranta nu e unul nou, dimpotriva in 2007 cand am fost in vizita in martie in Israel tin minte ca acelasi subiect era foarte discutat si am prins si atunci o simulare de atac cu rachete.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s