A doua zi din 2012

Nu va speriati – anul 2012 nu va avea 366 (da da, e un an bisect) de postari semi plictisitoare de acest gen.

Cred ca a fost una din cele mai friguroase nopti de cand sunt eu in Israel asa ca simpla trezire a avut piedica nu doar dorinta sincera de a mai dormi dar si racoarea sanatoasa din camera. (evident ca nu exista vreun sistem centralizat de incalzire, ma incalzesc cu un radiator (multumesc mult familei Vereanu pentru el) dar evident ca nu il las in priza peste noapte asa ca dimineata e cel mai frig in camera (nu mai zic nimic de baie sau bucatarie…acolo clar nu e nici o incalzire).

Una peste alta am reusit sa ies pe la 7.20 din casa si mai mult de o o ora si 50 de minute nu am facut pana la servici.

Pe drum acult de obicei o emisiune mai de divertisment pe radio Lelo Hafsaka pe 103 Fm ( ma rog, pe internet de fapt) unde la finalul emisiunii e sunata de obicei o personalitate in legatura cu una din stirile mai cu potential de amuzament ale zilei care il priveste direct si se face un dialog mai haios cu acea persoana. Sunat a fost seful de la Teva compania de farmaceutice foarte puternica in Israel si nu numai, care sef tocmai a anuntat ca se retrage in acelasi timp in care si sefa de la Leumi Bank se retrage.

Faza e ca nu au avut numarul bun si a raspuns un tanar care asculta emisiunea si a intrat perfect in joc. Le explica sumar si serios de ce se retrage pana cand si ei si-au dat seama ca s-a intors roata si cineva isi batea joc de ei si simultan si pe tanar l-a pufnit rasul.

La servici am avut o sedinta foarte interesanta, ni s-a zis despre apropiata mutare a departamentului meu intr-o camera (acum avem cat de cat niste cubulete) unde vom sta unul langa altul si bineinteles ca va creste eficienta….
Ni s-au prezentat proiecte de viitor foarte ambitioase imbracate in lozinci deosebite.
Luni e zi de ulpan spre care m-am pornit cu 1 ora si 50 de minute inainte de ora 6 la care incepe ulpanul.

Primul autobuz e ok, il iau chiar din capat de linie, al doilea din Ranana catre Tel Aviv a trecut prin fata ochilor inainte de a ma da jos din primul autobuz si am asteptat cele 20 de minute regulamentare intre autobuze iar pentru cel de al treilea autobuz am tras o fuga sanatoasa sa il prind si l-am prins:)

Nu de alta dar nu stiam in ce clasa facem in 2012.
Desi suntem o clasa serioasa nu avem o sala de clasa, asa ca am facut in sala de spectacole. Problema cea mare acolo e zgomotul provocat de sistemul de aer conditionat care face sa nu se auda om cu om. Am facut ceva prepozitii, un text, am luat ziarul de ieri, am facut despre smihut murkevet (nu ma intrebati ce e:) si apoi profesoara a intrebat cine a facut tema pe vacanta si spre surprinderea generala nimeni nu a zis sau dat nimic.
Dupa al 7 lea autobuz pe ziua de ieri am ajuns acasa unde n-am avut nici o surpriza neplacuta (despre ce ar fi putut fi vorba intr un post ce va fi postat in 2012 sigur).

Acasa am urmarit cat de cat un documentar despre un an de la inceputul revoltelor in lumea araba (greutatea majora era ca mare parte din emisiune era cu marturii in araba si cu subtitrare in ebraica jos) iar apoi a fost un episod din Savri Maranan destul de haios cu un copil care nu mai avea baterie la joc si le facea la toti observatii ascutite si deranjante.

Dupa asa un post de interesant, inchei aici cu promisiunea de nu mai posta jurnale zilnice de acest gen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s