Cautarea de shutaf(a) – partea a doua

Dupa ce in iulie inchiriasem impreuna cu Amir si Dana un apartament cu 5 camere (salon mare si 4 dormitoare) in Ramat Gan, incepand cu luna august a patra camera a fost inchiriata unei fete din Uruguay proaspat sosita in Israel. Contractul de inchiriere ar fi trebuit sa se termine ca si al nostru in iunie insa la sfarsitul lui noiembrie Andrea ne-a anuntat ca intentioneaza sa se mute in alta parte.
De ce ? A avut suficiente motive, nu am sa intru in ele in aceasta relatare. Pe de alta parte nici noi nu am fost coplesiti de durere la anuntul acestei vesti, desi pe de alta parte stim de cine scapam dar nu stim de cine dam.
A inceput asadar cautarea de coleg nou de apartament. Prima candidata a fost o fata din Germania care urmeaza sa faca un internship din ianuarie pana in iunie la universitatea Bar Ilan. Prima sosita pare si cea mai in carti, fiind agreata de noi toti.
Nu a ridicat nici o obiectie legata de bani, e si aproape de unde va studia, ne-a placut si pe noi dar pe de alta parte si colega ce ne paraseste ne-a placut.
Statul intr-un apartament de 5 camere impartit intre 4 persoane e cel putin o experienta inedita. Unii indragesc mai mult ordinea, altii mai putin, unii tin la curatenie iar altii nu in mod deosebit, consumul de apa sau lumina e abordat de fiecare mai mult sau nu asa de mult cu resposabilitate.
Interesant e cand vin si oaspeti mai ocazionali sau mai permanenti cum inteleg sa aiba grija de casa.
Fiecare va ajunge in definitiv la casa lui si isi va putea gestiona propria gospodarie in cel mai bun mod.
Pana atunci faptul ca toate cheltuielile se impart la 4 are o influenta de asemenea mai mult sau mai putin puternica.
Azi am avut un interviu cu un tanar ole hadas din Africa de Sud ce parea destul de dezorientat. Am ajuns sa i dam ceva sfaturi despre cum sa abordeze aceasta poveste a inchirierii pentru ca din ce zicea el parea ca nu stie exact pe ce lume se afla.
Surpriza serii a venit in jur de ora 8. Auzisem de un tanar ce a vazut ieri apartamentul si parea in regula si care dorea sa il vada din nou cu noi toti. Ei bine, Amir intra in casa alaturi de acel tanar care, fiti atenti, tocmai de invartea prin cladire.
Incepe cel mai bizar moment al intregi povesti de inchiriere din iunie pana incoace. Omul se invartea prin casa, nu se dadea dus, voia sa vorbeasca cu Andreea careia tocmai ce ii daduse sms sa intrebe numarul lui Dana. A inceput sa ma intrebe chestii destul de bizare, cum ajung la servici, cu ce autobuz ca sa scurtam povestea definitia perfecta a cuvantului stalker.
Dana s-a ascuns in camera, ceilalti a trebuit sa suportam aceatsa prezenta bizara,
Omul voia deja sa inchirieze, i s-a dat de inteles ca nu se va intampla asa ceva insa am un feeling ca vom mai vedea personajul in jur.
Ieri a mai fost un doritor care va reveni si maine sa ne vada si pe noi shutafimii.
Inchei aici si continui.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s