Ne vedem in 2017

S-au terminat si aceste alegeri, evident fara nici o surpriza.
Succes celor ce au fost alesi sa conduca comunitatea bucuresteana, in speta echipei.
Reluam subiectul in 2017, sper intr-o maniera mai constructiva si mai pozitiva.

Felicitari si contracandidatilor, si tuturor celor ce participat si asistat la campanie cu cumpatare si decenta.
Sa auzim numai de bine !

aparate foto

Advertisements

11 thoughts on “Ne vedem in 2017

 1. Am salvat documentul de campanie al echipei si peste 4 ani cu creionul in mana il voi reciti.
  Echipa porneste cu un nivel de asteptari destul de redus raportat la realitatea ultimului deceniu asa ca orice realizare ii va fi apreciata.
  Primul pas promis e la punctul 6 ultimul aliniat. (primul punct 6 si nu al doilea punct 6).
  De ce am feelingul ca prima promisiune nu se va realiza?

 2. Acum ca alegerile s-au incheiat cu bine am putut sa citesc in tihna si programul echipei castigatoare.
  M-am bucurat ca se va da importanta vietii religioase si sunt increzator ca din membrii echipei vor fi mereu cativa ce vor onora serviciile religioase dand un binevenit exemplu.
  Ar fi frumos si corul se se intremeze.
  Nu ar strica poate si niste cursuri de ebraica, si cu siguranta ar fi binevenite niste cursuri serioase de limba romana.

 3. Corul se va întrema la sf. aşteaptă. Sunt prea mulţi, ar fi aglomeraţie mare la cursurile de lb. română.

 4. Pentru situaţia corului trebuie să-i mulţumim lui Osy Lazăr, a avut prin 2001-2002 o cerere de angajare a unei profesoare de muzică, dar a tot amânat-o, deşi dl. Cajal a scris pe cerere “atenţie să nu ne scape”, până când i-a furat-o Aronovici, evident în alte scopuri. Apoi a fost too late. Aşa că, dacă nu se mai iveşte vreo “pleaşcă”, corul rămâne cum am vorbit.

 5. Cetateanul fericit ca a votat. (bineinteles, pentru ca a platit cotizatia) (sac!)
  19 Mai a fost o adevarata zi de sărbătoare pentru evreimea bucuresteana. Peste 800 de membri ai comunității au venit începând cu zorii zilei, o zi superba de altfel, pentru a onora momentul pe care multi il considera fara frica de a exagera, ziua renasterii comunității evreiesti bucureștene.
  Un membru ceb mi-a mărturisit ceea ce cred ca era in mințile tuturor ” pentru prima oară am venit sa votez pentru o soluție coerenta de viitor, si nu doar ca sa nu iasă unu sau altul. Am fost bucuros ca in sfârșit ni s-a propus o soluție de viitor viabila si stabilă. Nu mai pomenesc nimic de conducerea propriu-zisa, oameni cu experiența si succes dovedit de ani de zile in slujba membrilor comunității, oameni responsabili atât fata de membrii comunității cât si de avutul acesteia dar o bucurie deosebita mi-a provocat lista membrilor de comitet. O imbinare mai reușită între oameni cu experiența si tineri seriosi, între oameni cu vechime in viața comunitară si manageri cu experiența in domeniul privat nu imi pot imagina.”
  Seriozitatea echipei s-a văzut din start prin asistenta medicală foarte bine venită asigurata prin grija laturii medical-sociale. Atmosfera de sărbătoare nu era data doar de ziua superba (dacă nu era atât de cald poate era mai bine) dar si de ceaiul sau cafeaua care stateau la discretia votantilor.
  Binevenit acest mic rasfat mai ales ca unii au înfruntat ore in sir aglomeratia cauzată de maraton.
  Maraton a fost si la mesele din incinta sinagogii si la urmele de votare, si la echipele ce se deplasau la domiciliile celor ce au solicitat urna mobila. Puțin nelalocul lui era domnul cu ecuson reprezentant fcer ce fuma in Sinagoga ( țigări subtiri ce e drept).
  Pe chipurile celor aleși se citea bucuria dar mai ales preocuparea data de votul majoritar. Echipa a primit un capital de încredere ce urmează de acum a fi transpus in fapte.
  Iar faptele au o voce mult mai puternica si mai gravă decât orice alte vorbe.

  • Minunat, înălţător, mobilizator, n-am epitete pentru a îmi exprima admiraţia pentru mr..happy. Unde şi mai ales când, mai auzeam fraze aşişderea ?
   Bravos Cetăţene ——— fericit, nici Costache Antoniu nu le-ar fi zis mai bine !

 6. Cred ca stiu despre cine e vorba ca fuma in sinagoga. O prezenta pitoreasca si care spune ce gandeste, lucru tot mai rar in ultima vreme. De asemenea un redutabil oponent in orice clipa din zi si noapte pentr Florin Piersic.

 7. Eram in tramvai duminica seara cand l-am vazut mergand singur spre casa pe jos pe noul presedinte CEB. O victorie meritata si previzibila insa ceea ce urmeaza e un test de anduranta care ar testa limitele oricarui om.
  Sunt sigur ca ar fi putut merge cu masina, insa cred ca a simtit nevoia unei plimbari dupa o zi atat de solicitanta. Daca asa a fost campania imi dau seama cum va fi mandatul propriu-zis. Sper doar sa reuseasca sa tina aproape oameni de valoare care sa isi doreasca binele comunitatii si sa lase putin spatiu intre el si slujbasii ce nu vad 1 cm mai departe de interesul lor personal.

 8. DA MR. iANCU, ÎI VA FI FOARTE GREU SĂ SEMNEZE ÎN DOUĂ LOCURI, , e copleşit de grijile viitorului, toată admiraţia mea şi pentru preş şi pentru al doilea preş (adică vicepreş). Săracii de ei, le plâng de milă !

 9. Dacă vrei poţi să nu postezi cele ce urmează. Am lucrat 6 ani la DASM şi fiind curios de felul meu mi-am băgat nasul în tot ce a a însemnat asistenţa comunitară de la înfiinţarea ei şi până atunci. Mi-au trebuit 3 ani pentru asta. Rămăsesem singurul, ceilalţi fiind retraşi pe cale naturală, care cunoşteam în amănunt asistenţa. Am întocmit zeci de materiale, de scheme, de grafice, necerute şi nedate cuiva, apoi l-am refuzat pe mr.gu să fac parte din echipa lui, (că şi acolo are una), din motivul că una promite şi alta face,
  Tocmai mă apucasem de o lucrare imensă, 40 DE ANI DE ASISTENŢĂ COMUNITARĂ, lucram ca un bezmetic şi de Sabbat şi duminica, era aportul meu la istoria evreilor din România, când mr.gu şi-a adus nişte pipiţe neevreice şi prin gura lui fulop, şef de compartiment la ora aia, mi-a ttransmis să predau munca cotidiană, situaţiile, mă rog tot calculatorul noilor sale angajate, iar eu ar fi urmat să mă ocup de procurarea carneii casher.Evident că mi-am reziliat contractul chiar în ace zi, iar pipiţele au plecat. L-a adus pe Brociner, care după ce a făcut varză tot ce mai lăsasem în urma mea, a ajuns ca azi să fie menţionat în legătură cu găinăriile de la CEB. Îmi pare rău şi astăzi de faptul că poate lucrarea ar fi însemnat ceva pentru noi toţi.
  Cine în locul meu n-ar fi subiectiv şi n-ar avea resentimente ?

 10. Un alt aspect ce mi se pare interesant se refera la alegatorii ce au venit la vot dar au dat un semnal ca nu sunt multumiti de candidatii propusi. Un procent de cel putin 10% nu si-au exercitat dreptul de vot intr-o maniera care sa faca votul lor numarabil intr-o parte sau alta.
  Daca la presedinte si vice 90 % au decis ca au cu cine vota, la secretar (care a stat cu cele mai mari emotii evident in a afla daca a fost aleasa sau nu), 17 % au ales sa nu voteze, la membri procentul descreste iar la cenzori peste 40 % au decis ca nu au cu cine vota.
  Si in cadrul echipei la comitet, ecartul ajunge la un relativ 30 %.
  Sa speram ca in 2017 mai multi oameni vor veni sa voteze, si toti vor alege sa aleaga ceva si nu sa isi anuleze votul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s