Sobolanul – partea 3 – duminica

A trecut si noaptea de sambata si cateva lucruri devenisera clare. Sobolanul nu va disparea, si nu va inceta din viata in curand, asadar trebuie facuta o curajoasa operatiune de evacuare a lui. Planul initial era simplu, si anume sa ii ofer oportunitatea de a iesi din raft intr- o cutie de carton pe care apoi sa o inchid si cutia sa o duc afara unde sa il eliberez.

Intre timp Dana postase pe Facebook pe Secret Tel Aviv un forum cu peste 100 de mii de membri dar sfaturile primite acolo nu aveau mare utilitate practica. Mai mult sobolanul devenea victima si eu tortionarul.

14803227_10155409329277942_1682008052_o.jpg

Am sunat  la mai multi profesionisti in domeniu.  Venirea unui profesionist incepea de la 380 de skl pana pe la 500 ( fara TVA ), nimeni nu imi promitea ca vor reusi sa il scoata din casa, toti l-au laudat ca e foarte destept si inventiv, eu voiam sa scap de el si toti imi spuneau ce calitati remarcabile are dar ce imi garantau ca lasa capcane ce il vor dovedi eventual…… varianta asta parea sa imi asigure cheltuirea a 500 de skl si de asemenea sa imi ofere sansa de a locui cu sobolanul inca o perioada de timp.

Am vorbit cu Dragos, care mi-a povestit din experienta sa de lupta cu sobolanii si mi-a dat o idee excelenta. Sa ii creez sobolanului un culoar de la locul unde se afla pana la iesirea din casa. De asemenea mi-a explicat ca otrava de sobolani nu se poate procura in Israel si ca exista doar capcane mecanice sau cu hartie adeziva. Asta urma sa fie planul B in caz ca prinderea sa nu reuseste din prima.

Am fost la Home Center am cumparat hartie adeziva speciala pentru prins sobolanii.  I-am cerut sfatului si unchiului meu Ahy care s-a oferit sa vina sa ma ajute. Asadar incepea operatiunea. Nume de cod – fara nume de cod

14803045_10155409315082942_986815146_o.jpg

Am trecut la crearea unei suprafete in care oaspetele sa fie blocat si care sa ii ofere o singura iesire – iesirea din casa.

14807924_10155409314897942_2096594178_one apropiam de momentul decisiv – lupta face to face cu sobolanul. Nici pe departe nu imi imaginam ce va urma….

Apare Ahy cu un cos din acela in care se pun rufele murdare si punem inauntru o sacosa de rafie deschidem dulapul, fixam gura cosului la raftul cu pricina si incep de dedesuptul raftului sa il ridic astfel incat panta sa il faca sa ajunga in sacosa. Si…auzim cu svacneste in sacosa….a intrat zice bucuros Ahy. Bucuria a fost de scurta durata, poate o treime de secunda.

Ahy  tinea cosul de aproape, eu de departe. Dintr-o data il vad cum sare in sus din sacosa si din cos si ajunge sus de dulap iar imediat coboara prin spatele frigiderului. Acela a fost momentul cand am inteles ca planul A esuase. Intra in actiunea planul B. Am dat la o parte frigiderul inarmati cu matateurile adica cu mopuri si am inceput sa incercam sa il lovim sa il directionam catre usa. Sobolanul a iesit plin de energie si a inceput sa fuga cu viteza. Oriunde fugea dar nu unde voiam noi. Scopul lui declarat era sa treaca de zidul de cartoane. Pe partea de salon, zidul era bine facut, canapeaua era in spate, nu era pe unde trece. Pe partea de bucatarie, scaunele erau cele ce tineau constructia inchegata. Mai tineti minte ca sobolanul e flexibil? Ei bine eroul nostru a reusit sa penetreze zidul si sa intre in ultimul loc unde voiam sa intre – camera de servici, heder serutul unde depozitam (aruncam mai bine zis) multe lucruri de care nu avem nevoie tare mare dar nici nu ne induram sa le aruncam. Ajuns acolo s-a facut nevazut. In 30 de secunde tot ce era acolo a fost strans si adunat in niste saci de gunoi mari. Ramasese un singur loc unde putea fi – in spatele saltelei ce sta acolo in caz ca avem musafiri. Ahy s-a apropiat a inceput sa dea cu spray de gaze si mi-a zis – fii pregatit – va iesi. Si asa a fost a iesit si a inceput sa fuga, incercam sa il lovesc cu matatetul el fugea ba chiar la un moment dat cand si a dat seama ca e vizat de lovitura si ca nu are pe unde sa treaca a sarit – pe mine ( a ajuns cam in zona burtii cu care a facut placaj ( de tinut minte – la urmatoarea vanatoare de pus pe mine pantaloni lungi )). Dupa lupte eroice ce au durat cam 30 de secunde, Shobi ( sa ii dam un nume, eram colocatari deja de 3 zile, a mancat, s-a simtit bine, aveam deja o familiaritate) ajunge in zona usii de la intrare. Dar…..evident ca o ocoleste si se duce in spatele ei….de unde iese pe sub usa !!!!!!!! si iese……..daaaaaaaaaaaa…iese din casa…..

A vazut ce bine a fost, si-a dat el seama ca aici nu e asa de bine primit in continuare asa ca…ce si-a zis Shobi?? sa mearga la vecini

14800092_10155409314857942_64373725_o

Il vedeti in coltul usii de jos? El e !!!

Din nou, recunosc, partea de evacuare nu era planuita….trebuia sa iau cheile sa pot iesi din casa, daca usa se inchide, fara chei nu mai pot intra in casa. Cat am cautat cheile, Ahy a pornit in alungarea capturarea sa pe casa scarilor. Efectiv nu se dadea dus. Pana la urma ( tot ce s-a intamplat a durat mai putin decat v-a luat sa cititi aceste randuri) Ahy a reusit sa il prinda in faimoasa punga de rafie de unde l-a aruncat la gunoi. Pana a ajuns la gunoi Ahy mi-a zis ca Shobi a suferit  cateva lovituri ce pun in dubiu supravietuirea sa.

vreti sa vedeti cum arata dulapul dupa evacuarea lui Shobi?

14799737_10155409314712942_415209607_o

Asta a fost duminica dimineata…credeti ca s-a terminat? Nu va mai tin in suspans…..nu s-a terminat

Marti dimineata ma scol si aud zogomote in bucatarie….era ora 6…merg in bucatarie si ce vad…..ce vad?????? un oaspete ce sarea din chiuveta incercand sa sara spre geamul deschis cam 2 cm….am mers repede sa mi pun papucii de casa…m-am intors in bucatarie dar nu l-am mai vazut. Dar ce da am vazut?

14786936_10155409314322942_2003993257_o.jpg

Seara lasasem painita intreaga…..

intre timp – stau cu geamurile inchise – dezinfectez absolut tot ce a fost in calea lui Sobi si a prietenului lui – am pus hartie adeziva – s-a intors Dana cu otrava din Romaniasi am pus in locuri strategice – astept sa se termine sarbatorile sa raspunda cineva la telefonul primariei sa trimita o echipa si am sa vorbesc cu administratia blocului sa vedem ce putem face ( probabil ca soarecii au si in pod un punct de lucru, probabil ca toate apartamentele de la ultimul etaj sunt vizate).

Deocamdata aici se incheie povestea si din nou rugamintea unui click AICI ( fara legatura cu sobolanul)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s