Bratarile prieteniei – Cum se fac?

Acest post e scris de Roza si apare aici pentru ca a castigat in cadrul concursului anterior.Enjoy!
Cred ca multi dintre voi doresc sa afle cum se fac bratarile prieteniei, asa ca mi-am luat inima in dinti si m-am gandit sa va impartasesc cateva din «secretele meseriei».

De ce este nevoie? In primul rand de o forfecuta, una sau doua agrafe de siguranta si fire de bumbac de diferite culori cam de 80-90 centimetri fiecare. In functie de numarul de fire, bratara va iesi mai lata sau mai ingusta. Tipurile de fire de bumbac indicate sunt mouline si cotton perle dar cel mai bine este sa gasiti un fir de bumbac mercerizat (Angelica) pentru ca nu se rasuceste si nu se destrama.

ratarile se realizează din noduri, cate două noduri pe fiecare fir asa caci trebuie intai sa stiti care sunt cele patru tipuri de noduri:

1. nod la dreapta (nod direct)
2. nod la stanga (nod invers)
3. nod la dreapta dus –intors
4. nod la stanga dus intors

Ca imagini vedeti mai jos cum ar trebui sa arate nodurile:



Tot ce va ramane de facut este sa puneti cateva fire unul langa altul, faceti un nod la capat, prindeti cu o agrafa de siguranta de o perna (sau de pantaloni, cam deasupra genunchiului), inarmati-va cu rabdare si intrati aici sau aici ca sa aveti la indemana modele (sau dati frau liber imaginatiei) si apucati-va de munca. Atat inceputul cat si sfarsitul bratarii trebuie terminat la nivel cat de cat uniform si împartiti firele în trei dupa care le impletiti. Capetele pentru innodat trebuie să aiba cam 4-5 centimetri.

Pe primul site este un link catre un forum unde veti gasi mii de modele.

Pe al doilea site veti gasi un “pattern generator” pentru cei mai avansati sau cu gandire matematica.

pentru cei din bucuresti: atza se gaseste pe colt la statia sf.gheorghe, e o mercerie mica. firul cel mai bun pentru bratari e fir de bumbac angelica. poze multe si instructiuni la http://friendshipbracelets.phpbbnow.com/viewforum.php?f=16
Spor la munca!

Roza

Acum ca articolul e gata,daca sunteti pasionat de fotografie va recomand sa va faceti un cont pe site-ul de mai jos, au promotii foarte interesante si odata un cont facut o sa puteti primi mereu in mail cele mai bune oferte.
aparate foto

7 thoughts on “Bratarile prieteniei – Cum se fac?

  1. Pingback: first day « o bratzara pe zi

  2. Buna!!! Si eu fac bratari (simple (3lei),/ romb(X)(4 lei) /si in V(4 lei)) Deci cine vrea bratari ma poate contacta pe ID-rile: ralucadeftu sau floricica_ralu

Leave a comment